Details en foto's van de HTC Dragon komen naar buiten

De Dragon lijkt HTC’s nieuwe high-end smartphone te worden. Hoewel er officieel nog niets bekend is, zijn er onlangs plaatjes gelekt van het toestel. Ook is er iets meer bekend over de specificaties.

Ook HTC doet mee aan de trend om een Android-telefoon met Snapdragon-processor uit te brengen. De HTC Dragon heeft hiermee al een toepasselijke benaming gekregen. Eerder moesten we het nog doen met een rom-dump die op het XDA-forum verscheen. Hieruit viel al op te maken dat het toestel een resolutie van 800×480 krijgt en op Android 2.0 Eclair zal draaien. Nu er meer informatie bekend is geworden, zijn deze gegevens bevestigd. Verder is bekend geworden dat de Dragon op een Qualcomm Snapdragon QSD8250-processor met een kloksnelheid van 1GHz zal draaien. In de specificaties valt ook te lezen dat het toestel over 256MB RAM en 512MB ROM zal beschikken. Foto’s nemen kan met de ingebouwde 5-megapixelcamera. Uiteraard ontbreken features zoals Bluetooth, Wi-Fi, 3G, een accelerometer en GPS niet. Net als in HTC’s laatste Android-telefoon, de Tattoo, zit er ook een FM-radio ingebouwd.

Qua design biedt de Dragon weinig vernieuwends. Het borduurt min of meer voort op het bestaande design dat HTC gebruikt voor zijn Android-telefoons. De vorm van het toestel heeft iets weg van die van de Hero en de ronde hoeken en de achterkant van de Tattoo zijn terug te vinden in de Dragon. Een releasedatum is nog niet bekend.

HTC Dragon front

 

HTC Dragon Back

 

HTC Dragon front 2

 

Bron: Android Guys

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters