'Details Nvidia Tegra 4-processor lekken uit'

De eerste details van de Nvidia Tegra 4-processor zijn naar buiten gekomen. De chip zal over vijf cores gaan beschikken en op grafisch gebied zes keer zo snel zijn als zijn voorganger.

De details van de processor zijn via het forum van Chiphell naar buiten gebracht middels de onderstaande screenshot. Op de afbeelding zijn de details te zien van de chip die de opvolger moet gaan worden van de populaire Nvidia Tegra 3.

De Nvidia Tegra 4 zal opnieuw een quadcore-processor worden met daarbij een vijfde core die energiezuinig zou moeten zijn en alle lichte taken op zich moet nemen. De grafische kracht van de processor zou tot 6 keer sneller zijn dan die van de Tegra 3. In totaal zou de grafische chip over 72 cores bevatten om zo alle frames netjes te kunnen renderen.

De chip kan een scherm aansturen met een resolutie van 2560×1440 pixels en zal dan ook geen moeite hebben met de Full HD-schermen die in 2013 eraan zitten te komen. Daarnaast kan de core ook moeiteloos H.264 video’s decoderen. Ook zou de Tegrachip een camerachip van 350-megapixels kunnen aansturen, mocht dat ooit nodig zijn. Tot slot ondersteunt de chp ook USB 3.0 een DDR3L ram.

De verwachting is dat de nieuwe chip halverwege 2014 op de markt zal komen. De eerste smartphones moeten niet veel later van de chip voorzien zijn. Onder meer HTC en LG maken al gebruik van Nvidia-chips.

Nvidia Tegra 4 
Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters