Details over Android 2.0 komen naar buiten

Alhoewel Android 2.0 Eclair nog niet officieel is aangekondigd of door Google is besproken, is de eerste telefoon met Eclair aan boord opgedoken. BGR heeft de primeur met de Moto Droid, en kan ons meer over het besturingssysteem vertellen.

Motorola Moto Droid

Android 2.0 Eclair kent een hoop nieuwe functies. De eerste is duidelijk zichtbaar. De gehele interface heeft een make-over gekregen. Zo is wit nu de voornaamste kleur, in plaats van het zwart dat we bij de vorige releases zagen. Eerder zagen we al dat in Android 1.6 de Market een lichtere kleur kreeg. Nu vinden we het ook in het besturingssysteem zelf. Verder is er native ondersteuning voor Exchange, waardoor je gemakkelijk je emailaccounts kan beheren. Gmail wordt nog steeds door de ingebouwde Gmail-applicatie afgehandeld.

De Google Maps-applicatie is verbeterd met multitouch-gestures. Volledige multitouch is helaas nog steeds niet aanwezig. BGR heeft echter nog niet de final-versie van Eclair in handen, dus het is mogelijk dat het nog verbeterd wordt. Het is in de nieuwe Maps-applicatie mogelijk om overlays te gebruiken. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld Wikipedia-gegevens of stoplichten over de map heen kunt leggen.

In de browser vinden we ook een aantal updates. Zo is de URL-balk aangepast, en is daar nu een favicon te vinden. BGR meldt dat websites zeer snel geladen worden en het de snelheid van de iPhone 3GS benaderd. In- en uitzoomen kan nu door twee keer te drukken op het scherm. Ook hier is echter weer geen multitouch aanwezig.

Op het homescherm vinden we een widget waarmee het mogelijk is om in twee klikken een YouTube-filmpje te uploaden. Het enige wat je hoeft te doen is je video op te nemen en vervolgens een titel plus beschrijving in te voeren waarna de rest vanzelf gebeurt.

Ook de settings zijn door Google onder handen genomen. Er is een accessibility-optie bijgekomen en zijn er text-to-speech-opties te vinden. Het scherm reageert nu met haptic feedback zodra je met je vinger op het scherm drukt in de settings. Verder zouden er onder de verschillende tabs meer mogelijkheden zijn om je Android-toestel naar wens aan te passen.

De contacten in je telefoon zijn in versie 2.0 meer geïntegreerd met andere services. Je kunt direct vanuit het telefoonboek een email naar die persoon sturen. Ook is het mogelijk om sociale netwerken te koppelen aan je contacten. Zo kun je een Facebook-profiel koppelen aan de mensen in je telefoonlijst.

Android 2.0 Eclair biedt vele verbeteringen ten opzichte van de voorganger, 1.6 Donut. Ondanks dat versie 1.6 nog maar net uit is. Verder benadrukt BGR dat het nog niet de final-versie in handen heeft, waardoor er nog meer features bij kunnen komen ten tijde van de release. Omdat de Moto Droid ergens in oktober uit moet komen met versie 2.0 aan boord, zou deze nieuwe versie van het Android-besturingssyteem ook binnenkort moeten verschijnen. Het wachten is op een officiële aankondiging van Google, plus de bijbehorende SDK.

Android 2.0 Eclair first impression

 

Android 2.0 Eclair first impression

 

Android 2.0 Eclair first impression

 

Android 2.0 Eclair first impression

 

Android 2.0 Eclair first impression

 

Android 2.0 Eclair first impression

 

Android 2.0 Eclair first impression

 

Android 2.0 Eclair first impression

 

Android 2.0 Eclair first impression

 

Android 2.0 Eclair first impression

 

Android 2.0 Eclair first impression

 

Android 2.0 Eclair first impression

 

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters