‘Samsung Galaxy Book duikt op: Windows-tablet met pen’

Het is al bekend dat Samsung de Galaxy Tab S3 gaat presenteren, maar Samsung werkt aan nog een nieuwe tablet. Namelijk de nieuwe Samsung Windows 10 tablet, Samsung Galaxy Book. Een applicatie uit de Windows Store heeft dit bekendgemaakt. Er wordt verwacht dat het nieuwe toestel een 2-in-1-aparaat wordt.

Samsung Galaxy BookIn de app wordt er verwezen naar ‘Book Settings’, daarom zal het nieuwe toestel waarschijnlijk Samsung Galaxy Book heten. De app heeft niet alleen het bestaan van de Samsung Galaxy Book onthult maar ook een aantal details. Volgens de app krijgt de Galaxy Book een Super Amoled-display en Samsung’s S Pen. De Samsung S Pen is preciezer dan vingerinvoer en heeft drukgevoeligheid bij het schrijven.

De S Pen zal ondersteund worden met Samsung’s ‘Air Command’. De Air Command wordt geactiveerd wanneer de S Pen boven het scherm wordt gehouden en er op het knopje op de S Pen wordt gedrukt. Er verschijnt dan een menu met opties waarmee je toegang tot functies van het toestel krijgt. Er zullen functies zoals ‘Smart select,’ ‘Screen write’ en ‘Samsung Notes’ zijn. De pen zal ook een wisfunctie hebben zoals bij de Surface Pen De Tab S3 zal waarschijnlijk ook door de S Pen ondersteunt worden.

Specificaties van de Samsung Galaxy Book

De tablet krijgt waarschijnlijk een Super Amoled-display van 12,2-inch net zoals de Galaxy TabPro S van vorig jaar. De nieuwe wordt waarschijnlijk kleiner dan de vorige Windows tablet. Ook zou het toestel de Smart Dimming functie krijgen. Deze functie laat de achtergrondverlichting aan wanneer je naar het toestel opzoek bent. De tablet zal ook over LTE beschikken. Dit betekent dat de tablet 4G-internet te bieden heeft.

Het is nog niet bekend wanneer de Samsung Galaxy Book gepresenteerd zal worden. Wat er nu wel aan zit te komen is de Galaxy Tab S3 die op zondag tijdens het MWC gepresenteerd wordt.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters