Details van BlackBerry OS 5.0 en BES 5.0 bekend

Gisteren is een video-preview online gekomen waarin een BlackBerry Curve 8900 met het nieuwe BlackBerry OS 5.0 erop wordt getoond. Daarnaast is ook een mooie preview te vinden van BlackBerry Enterprise Server 5.0 die binnenkort uitkomt.

BES 5.0

Gisteren zijn de officiële specificaties vrijgekomen voor de nieuwe BES 5.0 serversoftware voor bedrijven. Deze nieuwe software voor bedrijven is uiteraard op de zakelijke markt gericht en wordt gezien als een grote update. De software heeft veel nieuwe functionaliteiten en is stukken sneller en vooral betrouwbaarder geworden dan de voorganger. BlackBerry wil bedrijven ervan overtuigen dat de software dermate betrouwbaar is, dat de BlackBerry Enterprise Server het beheer van alle bedrijfsmail kan overnemen van concurrenten zoals Exchange. De software zal weldra door de producent vrijgegeven worden, zodat bedrijven waarschijnlijk volgende maand al de nieuwe versie kunnen aanschaffen en hun servers van een update kunnen voorzien.

Naast het nieuws voor bedrijven is er ook wat meer informatie voor consumenten uitgelekt met betrekking tot BlackBerry-telefoons. Gisteren is een Curve voorzien van het nieuwe BlackBerry OS 5.0 en daarvan is de onderstaande video gemaakt. De nieuwe software is helaas niet spannend te noemen. Wijzigingen zijn vooral gericht op de samenwerking met BES 5.0 en daarnaast is de browser enigszins verbeterd, aldus de reviewers. Ook heeft BlackBerry een kleine layoutwijziging doorgevoerd in de verschillende menu’s. Zo is het geheugenoverzicht voorzien van een nieuw uiterlijk en zijn alle menu’s aangepast zodat ze beter overweg kunnen met de trackball. Daarnaast zijn er enkele bugs opgelost, zoals het scrollen door de foto’s waarbij voorheen geregeld haperingen optraden. Onbekend is nog wanneer de nieuwe software als update wordt vrijgegeven voor alle huidige toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters