Details van WebOS HP-tablet Topaz bekend

Redelijk gedetailleerde specificaties van de HP-tablet Topaz zijn bekend geworden. Meest interessante feature is de Touchstone v2 dock, waar de tablet draadloos kan opladen.

HP Topaz

Andere details: het scherm wordt 9.7 inch groot, en wordt waarschijnlijk officieel gepresenteerd op 9 februari. Precentral, een website speciaal gericht op bezitters en fans van Palm Pre-telefoons die ook op WebOS draaien, meldt dat de Topaz een Qualcomm dualcore 1.2 Ghz MSM8660 Snapdragon processor krijgt met een ge├»ntegreerde Andreno 220 GPU. Verder vinden we WiFi, optioneel HSPA en ook LTE en CDMA. De accu zou het meer dan acht uur moeten volhouden. Er zitten camera’s voor en achter. En de tablet heeft 64 gb geheugen.

De inductie-technologie om het apparaat op te laden is echter het meest bijzondere, naast het WebOS-besturingssysteem. Kabeltjes zijn niet meer nodig.

De nieuwe tweede versie van de Touchstone kan echter veel meer dan alleen opladen. Het dock biedt een volwaardige verbinding zodat foto’s, audio en contacten kunnen worden overgebracht. Audio kan ook via bluetooth worden gestreamd naar een speaker-dock, en muziek en nog veel meer kan worden gedeeld met een Palm-smartphone. Draadloos printen, draadloos streamen van video naar een hdmi- of vga-ingang en zelfs draadloos spelen van spelletjes via het video-dock behoren tot de nieuwe mogelijkheden.

Er staat Flash op en een aantal verschillende clouddiensten, zoals Snapfish voor foto’s, Melodeo voor muziek en dan is er nog de HP Cloud drive en HP Cloud Canvas.

HP Topaz

 

Bron: Slashgear

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters