Bekijk Détour: schitterende compleet met iPhone gefilmde korte film

Apple heeft een schitterende korte film uitgebracht, genaamd Détour. Saillant detail: de aandoenlijke film is compleet met een iPhone opgenomen.

Camera’s: het belangrijkste onderdeel van een smartphone?

We hebben het hier vaak over de nieuwste chips van fabrikanten. Voor de doorsnee consument maakt dat allemaal echter vrij weinig uit, zolang zijn of haar smartphone maar snel is. En anno 2017 is dat eigenlijk bij vrijwel elk toestel wel het geval. Wat is dan wel belangrijk? De camera natuurlijk.

iPhone foto's

Bij vrijwel elke grote smartphonefabrikant is de camera het belangrijkste onderdeel van de onthulling van een nieuwe smartphone. Het is een van de weinige aspecten waarmee je je als fabrikant nog kan onderscheiden van de concurrentie.

Smartphonecamera’s zijn in de afgelopen tien jaar ver gekomen. In de juiste handen is het resultaat amper te onderscheiden van professionele camera’s. Vooral Apple legt daar vaak de nadruk op met zijn reclames voor nieuwe iPhones.

Apple pronkte de afgelopen maanden regelmatig met de camera’s van de iPhone 7 Plus. Portrait Mode werd gepromoot middels schitterende video’s, magazines deden hun fotoshoots met het toestel en de mooiste kiekjes van gebruikers komen ook voorbij.

Détour: compleet met een iPhone gefilmd

Daar blijft het niet bij, zo bleek deze week. Waar reclames normaliter vaak vervelend zijn, heeft Apple nu een pareltje afgeleverd. Het gaat om een korte film genaamd Détour. De film duurt elf minuten en is geregisseerd door de Franse schrijver, producent en regisseur Michel Gondry.

De complete film is gefilmd met een iPhone 7 Plus. Détour volgt het verhaal van een klein meisje dat haar driewieler kwijt raakt, in het pittoreske en kleurrijke Frankrijk. De grote vraag is natuurlijk: hoe ziet het eruit? Zeer goed, dat zeker. Natuurlijk kan de iPhone 7 Plus niet de kwaliteit van filmcamera’s van filmstudio’s benaderen, maar dat neemt niet weg dat Détour er ronduit schiterend utiziet.

Soms legt de korte film naar onze smaak iets te opvallend de nadruk op speciale functies op de iPhone 7, zoals time-lapse en slow-motion. Maar ach, het blijft uiteindelijk natuurlijk reclamemateriaal. Ben je geinspireerd door Détour? In deze korte tutorials legt Apple je uit hoe de korte film opgenomen is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters