Deutsche Telekom neemt Orange Nederland over

Gisterenavond heeft Deutsche Telekom, onder andere eigenaar van T-Mobile, bekend gemaakt dat ze Orange Nederland overnemen van France Telecom.

Orange NL liep al geruime tijd niet soepel en in telecomland was al geruime tijd bekend dat een overname dicht bij was. Orange staat bekend om zijn alles-in-èèn bundels en nette winkels. Ook het netwerk is een dagelijks gespreksonderwerp aangezien niet iedereen hierover tevreden is. Er zitten ook een paar providers op het Orange netwerk, zoals UPC en Debitel, echter is de verwachting dat Orange haar eigen netwerk houd.

Deutsche Telekom heeft niet bekend gemaakt wat de overname som zal zijn, echter weet nu.nl te melden dat hem om een bedrag zal gaan van rond de 1,3 miljard euro. Deutsche Telekom heeft ook nog niet gezegd wat ze precies met het netwerk gaan doen, zullen ze het samenvoegen met T-Mobile en èèn groot bedrijf maken in Nederland of concurrenten laten en daarvan profiteren? Waarschijnlijk blijven het 2 aparte bedrijven die in de zelfde markt zullen opereren en daarmee concurenten van elkaar zijn. Eventuele prijzen en algemene voorwaarden zullen dus niet snel veranderen. Zodra er specifieke nieuwtjes over de overname naar buiten komen, zullen wij dat hier plaatsen.

Dit bericht kwam zojuist naar buiten:

‘France Telecom heeft verkoop van Orange NL nog niet rond.

AMSTERDAM (FD.nl/Betten) – France Telecom heeft nog geen overeenkomst gesloten met Deutsche Telekom over de verkoop van Orange Nederland. Dit heeft het Franse telecombedrijf donderdag desgevraagd tegenover Betten bevestigd.

Diverse media melden donderdag dat de twee Europese telecombedrijven al overeenstemmming hebben bereikt. Daarbij wordt een bedrag genoemd van euro 1,3 mrd. De woordvoerder van France Telecom wil het genoemde bedrag niet bevestigen.

De woordvoerder van France Telecom zegt dat het bestuur eerst het advies van de ondernemingsraad van Orange wil afwachten alvorens een beslissing te nemen. France Telecom kon niet aangeven wanneer er meer duidelijkheid komt.

Orange Nederland heeft naar eigen zeggen ruim 600.000 internetabonnees en 1,9 mln mobiele klanten. Daarmee is het bedrijf de kleinste aanbieder van mobiele telefonie in Nederland achter KPN , Vodafone en T-Mobile.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters