Deutsche Telekom wil 1 miljard dollar zien voor mislukte onvername T-Mobile in VS

Deutsche Telekom, moederbedrijf van T-Mobile, ziet voor de tweede keer de verkoop van diens Amerikaanse tak mislukken en wil opnieuw een fikse schadevergoeding zien. Ditmaal van Sprint, dat aan de Duitsers een miljard dollar moet betalen.

T-Mobile lanceert cloud storage dienst t mobile logo

De Duitsers willen al langer van hun Amerikaanse belangen af, en probeerden al een tijd geleden T-Mobile US over te doen aan concurreent AT&T. Die fusie mislukte nadat de overheid het verbood; AT&T zou te groot worden. AT&T moest na de mislukte fusie vier miljard dollar aan Deutsche Telekom afdragen. Dat was zo afgesproken toen de fusiebesprekingen werden gestart.

Sprint overkomt nu iets soortgelijks. Hoewel Sprint veel kleiner is dan AT&T, heeft ook nu de overheid moeite met de fusie tussen Sprint en T-Mobile. Het gaat dus niet door en Deutsche Telekom staat nu te wapperen met een schadeclaim van een miljard dollar.

Deutsche Telekom wil van zijn Amerikaanse dochter af om geld vrij te maken voor investeringen en overnames in Europa. Maar ook de Amerikaanse telco’s zijn op jacht naar een groter belang in Europa, en steken Deutsche Telekom niet graag ettelijke miljarden in de zak om zichzelf daarmee te laten beconcurreren.

Bron: Electronista

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters