‘Deutsche Telekom wil KPN kopen’

Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, wil waarschijnlijk KPN kopen. Voordat dit kan gebeuren moet het bedrijf eerst T-Mobile verkopen, maar dat gaat niet van een leien dakje.

T-mobile

De Financiële Telegraaf heeft uit verschillende bronnen opgemaakt dat Deutsche Telekom de provider KPN wil overnemen. Om die reden heeft het bedrijf T-Mobile Nederland in de verkoop gezet. Deutsche Telekom verwacht hiervoor een opbrengst van drie miljard euro.

Deutsche Telekom ziet het moederbedrijf van Ziggo, Liberty Global, als meest logische koper voor T-Mobile. Toch heeft Liberty Global nog geen bod uitgebracht en inmiddels is de deadline voor biedingen verstreken. Liberty Global zou de vraagprijs te hoog vinden en vindt onderhandelen niet van toepassing.

Deutsche Telekom overweegt nu om T-Mobile te verkopen met meerderheidsbelang. Dit houdt in dat een investeerder geld kan inleggen zodat diegene een meerderheid in het bedrijf heeft. Dit zorgt ervoor dat de investeerder langer de tijd heeft om het bedrijf volledig over te nemen. In die periode blijft Deutsche Telekom mede-eigenaar van T-Mobile.

Het grote verschil tussen T-Mobile en KPN is dat T-Mobile alleen een mobiel netwerk heeft en KPN ook een glas- en kopernetwerk. Deutsche Telekom wil met de overname een volledige provider in Nederland bezitten.

Volgens de Telegraaf wil T-Mobile niks kwijt over de verkoop van het bedrijf.

Bron: Financiële Telegraaf

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters