'Deutsche Telekom wil T-Mobile Nederland klaarmaken voor verkoop'

Volgens het Duitse Financial Times koerst het moederbedrijf van T-Mobile Nederland af op een verkoop van haar dochteronderneming. Deutsche Telekom wil op korte termijn de winstgevendheid vergroten van T-Mobile Nederland om zo het bedrijf voor meer geld te kunnen verkopen.

Volgens de krant wil Deutsche Telecom maar wat graag af van T-Mobile Nederland. De moedermaatschappij heeft de komende jaren flink wat extra kosten op zich genomen, onder anderen door het uitrollen van een groot glasvezelnetwerk in Duitsland en het uitkeren van dividend aan haar aandeelhouders. T-Mobile Nederland is al geruime tijd niet meer winstgevend genoeg voor Deutsche Telecom en om deze reden wil het bedrijf er dan ook graag van af.

Deutsche Telecom heeft eind vorig jaar al de CEO vervangen van T-Mobile Nederland en ook andere managers zijn uit zichzelf opgestapt of vervangen door de Duitsers. De nieuwe CEO en zijn team moet de winstgevendheid van T-Mobile Nederland nu voor 2013 flink verhogen om zo het bedrijf rijp te maken voor verkoop. T-Mobile heeft intern een nieuwe strategie uitgestippeld die het bedrijf de komende periode in de praktijk zal brengen. Deutsche Telecom zou al eerder van T-Mobile Nederland af gewild hebben, maar het bedrijf zou nu te weinig opleveren. Naar schatting is T-Mobile Nederland tussen de 2 en 3 miljard euro waard.

T-Mobile winkel

 

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters