Ontwikkelaarsversie Android 7.1 voor aantal Nexus-toestellen beschikbaar

Na de Pixel-toestellen van Google hebben ook een aantal telefoons van de Nexus-reeks een Android 7.1-update ontvangen. Het gaat om de Nexus 6P, Nexus 5X en de Pixel C. De nieuwste update is een beta-update naar het vernieuwde Android 7.1. Dit is wél een ontwikkelaarsversie.

Android 7.1 Nougat

De Pixel-telefoons van Google zijn de eerste toestellen op de markt die Android 7.1 Nougat draaien. Deze update biedt een paar verbeteringen. Zo is er nu de mogelijkheid om bij apps die het ondersteunen snelkoppelingen te zien. Deze snelkoppelingen zijn erg handig om productiever te werken. Zo kan je bijvoorbeeld door de Twitter-snelkoppeling ingedrukt te houden nu kiezen om direct te beginnen met een nieuwe tweet.

De update brengt verder nog een nieuwe feature in Android wat de mogelijkheid geeft om meer uit de knoppen van het toestel te halen. Het openen van het notificatiepaneel door middel van de vingerafdrukscanner zit hier helaas niet bij inbegrepen. Een programmeur van Google heeft bevestigd dat zowel de Nexus 5X als Nexus 6P niet beschikken over deze hardware, waardoor het niet mogelijk is om deze feature te gebruiken op deze toestellen.

Over het algemeen is 7.1 een kleine update van Android 7.0. Deze versie bracht wel een aantal veranderingen met zich mee. Dit gebeurde zowel visueel als intern.

Nexus 6P, 5X en Pixel C

De Nexus 6P en 5X waren het afgelopen jaar de vlaggenschepen van Google. Alsnog brengt het bedrijf deze Android 7.1-update relatief snel naar deze toestellen. Ook de Pixel C, die ongeveer even oud is, heeft deze update ook ontvangen.

Developer Preview

Hoewel dit nog maar een Developer Preview is van de definitieve versie van Android 7.1, kun je er al wel mee aan de slag. De versies voor de telefoons en tablets kun je ontvangen door je aan te melden aan het Android Beta Programma. Als je dat gedaan hebt, krijg je vanzelf een melding over deze update. Er zitten nog wel een paar bugs in deze Developer Preview. De volledige lijst met de bugs die bekend zijn bij Google zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

BlackBerry KeyOne

BlackBerry werkt aan twee nieuwe Android smartphones lees verder

Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?

Patenten onthullen toekomst Google Pixel smartphones lees verder

OnePlus Pete Lau

OnePlus CEO reageert uitgebreid op kritiek OnePlus 5 lees verder

smartphone

Onderzoek: met een smartphone in de buurt word je dommer lees verder

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters