Vier dingen die de Nokia 8 uniek maken

Eerder deze maand werd de Nokia 8 vol trots door HMD Global gepresenteerd. Het high-end toestel is Nokia’s antwoord op de 2017 vlaggenschepen met komt met veel van de specificaties, welke we ook bij de andere toestellen zien. Wat het uiterlijk betreft heeft het veel weg van de Nokia 5 en 6 uit het middensegment. Maar er zijn vier features die het toestel toch op een unieke manier anders maken.

Eerste premium Nokia toestel met Android

Ten eerste is de Nokia 8 uniek in dat het de eerste premium Nokia smartphone is met Android. Voorheen draaiden de premium Nokia handsets op Windows of Symbian. Waarschijnlijk zullen er na de Nokia  8 nog meerdere premium Android Nokia’s verschijnen, maar dit toestel is dus de eerste van zijn soort. Hij komt met een Snapdragon 835 processor in combinatie met 4GB RAM en tot 128 GB opslagruimte.

Nokia 8

Eerste Android toestel met Carl Zeiss camera’s overal

Zowel de selfiecamera als de dubbele camera van de Nokia 8 zijn uitgerust met Carl Zeiss lenzen. Dit is een unicum voor een Android toestel en hier is de Nokia 8 dus ook uniek in. Eerder zagen we wel Zeiss camera’s op Windows toestellen of de oude Nokia garde. En hoewel we natuurlijk wel kwaliteit gewend zijn van de Carl Zeiss merknaam, moeten we nog maar zien wat voor foto’s we met de Nokia 8 kunnen maken.

Nokia 8

Nokia 8 kan 360 graden OZO audio opnemen

Op nummer drie staat het feit dat de Nokia 8 het eerste toestel is met 360 graden OZO audio. Hiermee is het de eerste smartphone met deze exclusieve Hollywood technologie. Het toestel is uitgerust met drie verschillende microfoons, welke met verschillende algoritmes werken om 360 graden geluid op te nemen voor bijvoorbeeld je video’s. Door de stereofonische codecs, kun je de opgenomen audio in al zijn glorie zelfs afspelen op apparaten die geen OZO audio ondersteunen.

Nokia 8
Nokia 8 Dual Sight modus

Dual Sight modus met live streams

Met de Dual Sight modus kun je tegelijkertijd foto’s en video’s maken met de selfiecamera en hoofdcamera aan de achterkant. Zo kun je laten zien waar je naar kijkt,hoe jij erbij kijkt en wat er achter je gebeurt. Nokia heeft dit fenomeen tot bothie gedoopt. Je kunt de Dual Sight modus ook gebruiken terwijl je live streamt naar je volgers. Geweldig dus voor social media verslaafden.

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters