Vier dingen die de Nokia 8 uniek maken

Eerder deze maand werd de Nokia 8 vol trots door HMD Global gepresenteerd. Het high-end toestel is Nokia’s antwoord op de 2017 vlaggenschepen met komt met veel van de specificaties, welke we ook bij de andere toestellen zien. Wat het uiterlijk betreft heeft het veel weg van de Nokia 5 en 6 uit het middensegment. Maar er zijn vier features die het toestel toch op een unieke manier anders maken.

Eerste premium Nokia toestel met Android

Ten eerste is de Nokia 8 uniek in dat het de eerste premium Nokia smartphone is met Android. Voorheen draaiden de premium Nokia handsets op Windows of Symbian. Waarschijnlijk zullen er na de Nokia  8 nog meerdere premium Android Nokia’s verschijnen, maar dit toestel is dus de eerste van zijn soort. Hij komt met een Snapdragon 835 processor in combinatie met 4GB RAM en tot 128 GB opslagruimte.

Nokia 8

Eerste Android toestel met Carl Zeiss camera’s overal

Zowel de selfiecamera als de dubbele camera van de Nokia 8 zijn uitgerust met Carl Zeiss lenzen. Dit is een unicum voor een Android toestel en hier is de Nokia 8 dus ook uniek in. Eerder zagen we wel Zeiss camera’s op Windows toestellen of de oude Nokia garde. En hoewel we natuurlijk wel kwaliteit gewend zijn van de Carl Zeiss merknaam, moeten we nog maar zien wat voor foto’s we met de Nokia 8 kunnen maken.

Nokia 8

Nokia 8 kan 360 graden OZO audio opnemen

Op nummer drie staat het feit dat de Nokia 8 het eerste toestel is met 360 graden OZO audio. Hiermee is het de eerste smartphone met deze exclusieve Hollywood technologie. Het toestel is uitgerust met drie verschillende microfoons, welke met verschillende algoritmes werken om 360 graden geluid op te nemen voor bijvoorbeeld je video’s. Door de stereofonische codecs, kun je de opgenomen audio in al zijn glorie zelfs afspelen op apparaten die geen OZO audio ondersteunen.

Nokia 8
Nokia 8 Dual Sight modus

Dual Sight modus met live streams

Met de Dual Sight modus kun je tegelijkertijd foto’s en video’s maken met de selfiecamera en hoofdcamera aan de achterkant. Zo kun je laten zien waar je naar kijkt,hoe jij erbij kijkt en wat er achter je gebeurt. Nokia heeft dit fenomeen tot bothie gedoopt. Je kunt de Dual Sight modus ook gebruiken terwijl je live streamt naar je volgers. Geweldig dus voor social media verslaafden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Arthur -

  Serieus.. Dit is gewoon 1 op 1 gekopieerd van phonearena.com.. Beetje jammer
  Los van het feit dat ik daar al vond dat het een toestel niet perse uniek maakt als het de eerste nokia flagship is… Zo kun je alles uniek noemen:)

 2. Alpha -

  Nokia de dinosaurus onder de mobiele telefoons.
  Ben benieuwd.
  Ben zelf in het bezit van 950 XL en ondanks dat het besturingssysteem ( windows 10 ) niet echt geliefd is onder de stervelingen is de camera wel degelijk om een puntje aan te zuigen.
  Zelfs anno 2017 staat deze nog steeds hoog aangeschreven.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters