Die With Me: deze chat-app werkt alleen wanneer je batterij bijna leeg is

De meeste grote smartphonefabrikanten brengen jaarlijks nieuwe flagships uit. Elke keer moeten ze weer indruk maken met innovatieve functies, zowel op software- als op hardwaregebied. Nog betere camera’s, dunnere schermranden en krachtigere chips. Dat lukt dan ook aardig. Helaas blijft de accuduur van veel toestellen gemiddeld. De innovatie op dat gebied blijft voorlopig uit. Maak kennis met Die With Me.

Die With Me: chat-app werkt alleen als je batterij bijna leeg is

Apple biedt tegenwoordig goedkoop een vervangende accu aan, na alle ophef rondom tragere iPhones. Android straft zware apps steeds meer af. Er worden maatregelen getroffen, maar alsnog blijf je als gebruiker een beetje paranoïde. Nog maar een paar procent over, wat nu?We hebben ons allemaal wel eens in die gevreesde situatie bevonden.

Die With Me

De Belgische ontwikkelaars Dries Depoorter en David Suprenant drijven daar nu de spot mee. Althans, die indruk wekt een nieuwe app genaamd Die With Me. De idee achter dit concept is verassend simpel: het is een chatroom, maar de chatroom is alleen toegankelijk wanneer je nog maar vijf procent of minder van je accu over hebt.

Oftewel, je kunt niet de hele dag door chatten. Je voert enkel gesprekken met andere consumenten die zich in hetzelfde schuitje bevinden. Consumenten die ook nog maar eventjes de tijd hebben, afhankelijk van hun toestel. Bij elk chatberichtje zie je ook het percentage van die gebruiker staan. Lekker urgent dus.

“We wilden iets positiefs doen met accu’s die bijna leeg zijn. Nu zien we blije gebruikers met bijna lege batterij die gesprekken met elkaar voeren. Het was zo leuk om deze app te ontwikkelen,” aldus de Belgische ontwikkelaars.

Het klinkt als een simpel idee, maar Die With Me is al in ontwikkeling sinds 2016. Je kunt de bijzondere chat-app nu vinden in de App Store en Google Play. Toch niet zo’n zin in een korte accuduur? Check welke vijf boosdoener jouw accu leegslurpen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters