Digitale inbraak bij Simpel: klantgegevens op straat

Provider Simpel is doelwit geworden van hackers. Bij een digitale inbraak zijn klantgegevens buitgemaakt. Simpel heeft de dienstverlening via de website van het bedrijf voorlopig gestaakt. Klanten kunnen daardoor niet inloggen op hun persoonlijke pagina.

simpel logoIn een e-mail aan zijn klanten schrijft directeur Jasper de Rooij van Simpel dat een bestand met e-mailadressen is buitgemaakt. Die adressen behoren toe aan mensen die via een recente campagne klant zijn geworden bij Simpel.

Simpel heeft de website direct afgesloten en de dienstverlening via de site gestaakt. Na de ontdekking heeft Simpel voorts aangifte gedaan bij de politie en toezichthouder OPTA. Het onderzoek naar de digitale inbraak loopt.

De Rooij meldt aan zijn klanten de situatie te betreuren en hij belooft de dienstverlening via de website – de enige manier waarop Simpel-klanten hun gegevens kunnen controleren, want Simpel heeft geen winkels – weer snel volledig beschikbaar te maken. Via de site worden regelmatig updates geplaatst.

Mensen die hetzelfde wachtwoord als dat van MijnSimpel ook voor andere websites gebruiken, wordt aangeraden die snel voor alle zekerheid te wijzigen.

Simpel heeft zijn klantentelefoonnummer dit weekend van 10 tot 17 uur opengesteld voor mensen die vragen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hanszw -

    Typish dat in dit soort gevallen de commentaren (elders op internet) altijd gaan over die z.g. slechte provider die zijn boel niet op orde heeft. Heel weinig of niks lees je eigenlijk over de mogelijke daders die naar mijn idee veel strenger zouden moeten worden gestraft want dit valt gewoon onder Internet criminaliteit. Helaas lijkt stelen via internet als vrij normaal beschouwd te worden en bij het slachtoffer is het meestal eigen schuld?

  2. Danijel -

    In ieder geval goed dat ze het nieuws zelf naar buiten hebben gebracht en zo handelen. Wel vervelend voor de klanten, vooral omdat het onduidelijk is welke gegevens exact buit gemaakt zijn en om hoe veel klanten het gaat..

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters