Digitimes: “Nokia-tablet komt eind 2012 op de markt”

Volgens Digitimes zal Nokia eind 2012 haar eerste tablet op basis van Windows 8 gaan uitbrengen. De tablet zal waarschijnlijk tijdens Nokia World worden bekendgemaakt.

Het Chinese Digitimes laat weten van verschillende bronnen vernomen te hebben dat de tablet een 10-inch touchscreen krijgt. De tablet zal voorzien worden van Microsoft’s nieuwe Windows 8-besturingssysteem en het apparaat loopt op een ARM-processor van Qualcomm. De processor telt twee kernen, maar onduidelijk is hoe snel de cores zullen zijn.

Eerder gingen er geruchten dat de tablet van Nokia rond de zomer beschikbaar zal gaan worden. Digitimes meent nu dat dit dus een half jaar later zal zijn. De eerste tablet van Nokia zal waarschijnlijk tijdens Nokia World 2012 aangekondigd gaan worden. Nokia heeft onlangs bekend gemaakt dat de 2012 editie van Nokia World in september zal plaatsvinden. Als locatie is dit jaar Helsinki verkozen door Nokia.

Nokia tablet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marco -

  Open systeem is zo'n dood doender en inderdaad WP7 phones daar kun je niet inbreken wel in webtool gebaseerde crash phones zoals android.

  Die multi cores komen eraan overigens maar goed mijn Lumia is rete snel met eentje.

  Met een beetje fantasie kun je je wel voorstellen als de WP8 toestellen de deur uitgaan.

  Want deze zogenaamde lowspec toestellen doen nu al niet onder.
  Tja kwestie van visie en smaak.

 2. Rajesh -

  Zit er niet echt op te wachten. Het gaat waarschijnlijk weer een ontzettend lange tijd duren voordat er voldoende (tablet-) apps zijn, en de browser is er eentje waar je ook helemaal aan vast zit. Verder duurt het erg voordat MS wat meer verschillende CPU's en GPU's ondersteunt, en houden ze ook de ondersteuning van overige hardware-matige toepassingen erg tegen. Dit zien we bij de telefoons ook.

  Ik wou dat we naast Android een echt open OS zouden hebben voor telefoons en tablets waar iedereen gewoon software voor kon schrijven.

 3. marco -

  Hier zit ik op te wachten en je hoeft er waarschijnlijk ook niet voor in de rij te staan.
  Ik hoop echt dat ze het ontwerp van de Lumia gaan gebruiken.

  Echt stijlvol

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters