Digitimes: “Tablet-producenten zien weinig heil in Android Ice Cream Sandwich”

Volgens Digitimes zien producenten zoals Motorola en HP weinig heil in de aankomende update van Android. De producenten zouden de kans klein achten dat Ice Cream Sandwich daadwerkelijk de concurrentie aankan met de iPad en diens iOS-software.

Digitimes heeft de twijfel van verschillende fabrikanten uit de derde hand vernomen. Volgens de krant zijn onder meer Motorola, RIM en HP niet meer zo gecharmeerd van tablets. De komst van Android Ice Cream Sandwich zou daar geen verandering in brengen. Volgens de fabrikanten is de kans zeer klein dat Ice Cream Sandwich voldoende in huis heeft om Apple’s iOS-software voor tablets te kunnen verslaan.

Opvallend hierbij is vooral dat Motorola zijn bedenkingen lijkt te hebben. Motorola was de eerste producent die Android Honeycomb op een tablet zette. Motorola is sinds kort eigendom van Android-producent Google, en het lijkt vergezocht dat Motorola zijn eigen moederbedrijf zou schofferen.

Digitimes meldt dat sommige fabrikanten verwachten dat de vraag naar tablets zal afnemen en dat consumenten opnieuw hun heil zullen zoeken bij notebooks.

Volgens Digitimes hebben fabrikanten meer vertrouwen in Windows 8 als OS, dat zowel tablets als notebooks kan aandrijven. Pas de volgende versie van Android, Jellybean, kan weer op enig vertrouwen van de fabrikanten rekenen.

Android vs iOSย 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartvuijk -

  Het duurde ook een tijdje voordat Android zo ver was dat het in de buurt komt van iOS op smartphones. Pas bij FroYo 2.2 begon het OS imho echt handig en nuttig te worden. Versie 1, 1.5 en 1.6 waren eigenlijk bagger. Maar nu is Android de iPhone voorbijgestreefd.

  Ook de tabletversie van het OS maakt zo'n ontwikkeling kennelijk door. Over een jaartje denk ik dat de kaarten op tabletgebied weer heel anders kunnen liggen. En dan hebben we dus drie OS'en. Kan spannend worden ๐Ÿ˜‰

  1. Dominick -

   Ben het zeker niet met je eens dat 1.5 en 1.6 bagger waren. Vanaf 2.1 was het echt goed, maar versie 1.5 en 1.6 waren ook prima opzich, alleen wat minder uitgebreid. Alleen 1.0/1.1 was imo nog niet goed genoeg.

   1. bartvuijk -

    Ok, met cupcake en donut viel best te werken, maar in de buurt van iOS kwam het nog niet, dat is wat ik bedoel te zeggen. ๐Ÿ™‚

 2. robert -

  Het is niet zo dat de tablet pc de notebook kan vervangen. Daar is het momenteel ook niet voor.
  De slechte verkoop tov de iPad komt omdat android 3.2 tegenvalt en ICS weten we simpelweg nog niet.
  Een tablet pc is makkelijk voor onderweg/bank/bed/tafel etc etc.

  Waar baseren ze op dat de tablet pc verkopen afnemen? De iPad is pas 1.5 jaar op de markt en kan nog wel jaren duren voordat de markt verzadigd wordt.

 3. Willem -

  LOL. Allaboutphones schreef al met een IQ van 0 maar dit slaat weer alles. Ik noem maar ff 1 ding:

  "Volgens Digitimes zien producenten zoals Motorola en HP weinig heil in de aankomende update van Android"

  FOUT. De kern van het artikel van Digitimes is nu juist dat Notebookspelers dat nu aan het denken zijn, omdat ze de grote jongens als HP zich ook uit de markt zien terugtrekken.

  "Notebook players, seeing that first-tier brand vendors such as RIM, Motorola and Hewlett-Packard (HP) are all backing away from the tablet PC bandwagon, are turning pessimistic about non-Apple tablet PCs"

  1. elian -

   Er worden inderdaad fouten in artikelen gemaakt, maar als je echt vindt dat er hier met een IQ van 0 wordt geschreven, waarom lees je het dan?

   Wat niet wegneemt dat je absoluut gelijk hebt vwb de strekking van het Digitimes-artikel.

   Na lezing van het artikel hierboven, verbaasde ik me trouwens om te beginnen al dat HP รผberhaupt over Android na zou denken, net nadat ze de webOS-apparaten hebben gestopt. Maar daar gaat het dus in het geheel niet over. Juist o.a. het feit dat HP is teruggetreden is, zoals Willem aangeeft, voor andere fabrikanten reden om niet al te enthousiast te worden van Ice Cream Sandwich.

   1. elian -

    Fouten kunnen gebeuren DaannO, maar natuurlijk goed dat je er op wil letten.
    Ik vind het nu echter nog steeds geen correcte weergave van het Digitimes-artikel dat ik via de link bij het woord 'vernomen' lees. Daar staat dat niet bij naam genoemde notebook-fabrikanten (dus NIET RIM, Motorola en HP) pessimistisch zijn over de kansen van Ice Cream Sandwich tegenover iOS. Zij zijn dat, omdat ze de drie genoemde fabrikanten zich zien terugtrekken van de tablet-markt. Ik zou zeggen dat mn voor HP echt expliciet duidelijk is dat zij zich terugtrekken; van de andere 2 vind ik dat wat minder expliciet.
    Maar m.i. staat in dat artikel echt nergens te lezen wat je in de inleiding van het artikel hebt staan: "Motorola en HP [zien] weinig heil in de aankomende update van Android".

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters