Digitimes: “Tablet-producenten zien weinig heil in Android Ice Cream Sandwich”

Volgens Digitimes zien producenten zoals Motorola en HP weinig heil in de aankomende update van Android. De producenten zouden de kans klein achten dat Ice Cream Sandwich daadwerkelijk de concurrentie aankan met de iPad en diens iOS-software.

Digitimes heeft de twijfel van verschillende fabrikanten uit de derde hand vernomen. Volgens de krant zijn onder meer Motorola, RIM en HP niet meer zo gecharmeerd van tablets. De komst van Android Ice Cream Sandwich zou daar geen verandering in brengen. Volgens de fabrikanten is de kans zeer klein dat Ice Cream Sandwich voldoende in huis heeft om Apple’s iOS-software voor tablets te kunnen verslaan.

Opvallend hierbij is vooral dat Motorola zijn bedenkingen lijkt te hebben. Motorola was de eerste producent die Android Honeycomb op een tablet zette. Motorola is sinds kort eigendom van Android-producent Google, en het lijkt vergezocht dat Motorola zijn eigen moederbedrijf zou schofferen.

Digitimes meldt dat sommige fabrikanten verwachten dat de vraag naar tablets zal afnemen en dat consumenten opnieuw hun heil zullen zoeken bij notebooks.

Volgens Digitimes hebben fabrikanten meer vertrouwen in Windows 8 als OS, dat zowel tablets als notebooks kan aandrijven. Pas de volgende versie van Android, Jellybean, kan weer op enig vertrouwen van de fabrikanten rekenen.

Android vs iOS 
cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters