Digitimes: “Windows 8-tablets met Intel chip worden erg prijzig”

Digitimes meent van toeleveranciers gehoord te hebben dat zowel Microsoft als Intel geen water bij de wijn willen doen wat betreft het verstrekken van licenties voor hun chips en software. Dit zou als negatief gevolg hebben dat Windows 8-tablets met een Intel chip erg duur worden.

Windows 8 tablet

Fabrikant Intel is er momenteel alles aan gelegen om een forse entree te maken in de smartphone- en tabletmarkt. De chipfabrikant heeft momenteel amper een voet aan de grond in deze markt, waar ARM heer en meester is met zijn snelle en vooral zuinige chips. Maar desondanks lijkt Intel geen concessies te willen doen wat betreft de prijs die het bedrijf rekent voor haar chips. Ook Microsoft wil niets weten van een prijsverlaging voor een Windows 8 licentie, iets dat producenten direct moeten door berekenen aan consumenten.

Volgens Digitimes is dan kans dan ook groot dat Windows 8-tablets op basis van de Intel-chips een prijs krijgen tussen 599 en 899 dollar. Beide fabrikanten willen fabrikanten het volle pond voor hun producten in rekening brengen.

Dit kan voor Intel het nadelige effect krijgen dat de tablets niet alleen slecht zullen verkopen, maar dat fabrikanten ook sneller geneigd zijn om tablets op basis van ARM-chips te bouwen met Windows 8. Beide partijen laten niet los wat fabrikanten straks dienen te betalen voor een Windows 8-licentie en een Intelprocessor.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters