Directeur LiMo Foundation verwacht meer LiMo-telefoons

De Executive Director van de LiMo Foundation, het bedrijf achter één van de mobiele varianten van Linux, heeft zich uitgelaten over zijn verwachtingen voor het platform. Hij denkt dat LiMo dit jaar door meerdere providers geadopteerd gaat worden en misschien wel één van de vijf belangrijkste systemen wordt.

LiMo Logo

Er zijn eigenlijk drie belangrijke mobiele besturingssystemen die, in meer of mindere mate, gebaseerd zijn op Linux. De bekendste hiervan is natuurlijk Android, maar dat is ook meteen degene die nog het minste van de Linux-kernel afhankelijk is. MeeGo en LiMo zijn de andere twee bekende platformen, waarvan de eerste voorafgegaan werd door Maemo en Moblin. De Executive Director van het bedrijf achter LiMo, Morgan Gillis, heeft zich uitgesproken over zijn visie op de mobiele OS-markt en dan vooral de positie van LiMo daarin.

Gillis zegt dat naast Vodafone, dat eerder al in samenwerking met Samsung met de H1 en M1 uitbracht, ook nog drie nieuwe Europese providers LiMo-toestellen in hun assortiment gaan opnemen dit jaar. Hiermee ziet hij de toekomst van LiMo betrekkelijk zonnig in, aangezien Gillis het er zeker mee eens is dat het aantal systemen omlaag zal gaan de komende tijd. Volgens hem zullen vier of vijf besturingssystemen het overleven, waarvan eentje die niet van één bedrijf is. Volgens Gillis is LiMo voor deze positie een goede kandidaat en zullen de andere plaatsen ingenomen worden door Symbian, Windows Phone, Android en iPhone.

Hiermee gaat Gillis zowel tegen de visie van Samsung als LG in. Hoofd van de mobiele afdeling van LG, Scott Ahn, voorspelde namelijk onlangs het graf voor zowel LiMo als Symbian, samen met nog wat andere OS’en zoals BlackBerry, WebOS en Maemo. Hoewel Samsung zich niet publiekelijk uitgelaten heeft wat betreft haar visie op deze kwestie, is het wel duidelijk dat het bedrijf in ieder geval wel brood ziet in Bada, LiMo, Symbian, Android en Windows Phone, gezien deze systemen ondersteund zullen worden door haar applicatiewinkel.

Bron: Reuters

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters