Directeur Sony Ericsson: 'Overstap naar Android gouden greep voor ons'

Weinig mensen gaven enkele jaren geleden nog een stuiver voor de kansen van Sony Ericsson op de telefoonmarkt. Maar de kansen zijn gekeerd voor de Zweeds-Japanse joint-venture. De overstap naar Android als besturingssysteem heeft de fabrikant geen windeieren gelegd, meldt Jan Uddenfeldt, de CTO (technologiebaas) van Sony Ericsson.

Sony Ericsson Xperia Play piano

Een paar jaar geleden bracht iedereen de naam Sony Ericsson in verband met dalende verkoopcijfers en teleurstellende telefoonproducten. Totdat op Android werd overgestapt. Sindsdien gaat het veel beter, hoewel de telefoons van het merk lang niet zo populair zijn als die van Android-concurrenten Samsung, Motorola (in de VS) en HTC. Uddenfeldt verwacht dat de verkoop van de SE-telefoons in de nabije toekomst verdrievoudigt in Amerika.

Momenteel heeft SE wereldwijd ongeveer vijf procent van de smartphonemarkt in handen. Ruimte om te groeien is er dus volop. De featurephones van weleer zijn bijna afgeschaft en alle kaarten worden nu gezet op Android. De Xperia-telefoons van het merk zijn de sleutels tot verdere groei, meldt Uddenfeldt. Er zijn momenteel zes telefoons aangekondigd die allemaal op Android Gingerbread lopen, de laatste telefoonversie van het besturingssysteem van Google.

Bijzonder in de portfolio is de gametelefoon Xperia Play, die Playstationspellen kan draaien en een PS-controller onder het toetsenbord heeft. In de VS zullen de twee grootste telco’s die telefoon gaan voeren.

De aandacht voor Windows Phone 7 is bij Sony Ericsson nog niet helemaal weg, ondanks de focus op Android. Maar pas als WP7 echt populair wordt, zal de fabrikant daaraan beginnen, zo wordt duidelijk uit het gesprek met Uddenfeldt. Voorheen maakte Sony Ericsson telefoons met Symbian en Windows Mobile, maar die twee besturingssystemen zijn al flinke tijd verlaten.

Bron: Venture Beat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters