Directeur Sony Ericsson: 'Overstap naar Android gouden greep voor ons'

Weinig mensen gaven enkele jaren geleden nog een stuiver voor de kansen van Sony Ericsson op de telefoonmarkt. Maar de kansen zijn gekeerd voor de Zweeds-Japanse joint-venture. De overstap naar Android als besturingssysteem heeft de fabrikant geen windeieren gelegd, meldt Jan Uddenfeldt, de CTO (technologiebaas) van Sony Ericsson.

Sony Ericsson Xperia Play piano

Een paar jaar geleden bracht iedereen de naam Sony Ericsson in verband met dalende verkoopcijfers en teleurstellende telefoonproducten. Totdat op Android werd overgestapt. Sindsdien gaat het veel beter, hoewel de telefoons van het merk lang niet zo populair zijn als die van Android-concurrenten Samsung, Motorola (in de VS) en HTC. Uddenfeldt verwacht dat de verkoop van de SE-telefoons in de nabije toekomst verdrievoudigt in Amerika.

Momenteel heeft SE wereldwijd ongeveer vijf procent van de smartphonemarkt in handen. Ruimte om te groeien is er dus volop. De featurephones van weleer zijn bijna afgeschaft en alle kaarten worden nu gezet op Android. De Xperia-telefoons van het merk zijn de sleutels tot verdere groei, meldt Uddenfeldt. Er zijn momenteel zes telefoons aangekondigd die allemaal op Android Gingerbread lopen, de laatste telefoonversie van het besturingssysteem van Google.

Bijzonder in de portfolio is de gametelefoon Xperia Play, die Playstationspellen kan draaien en een PS-controller onder het toetsenbord heeft. In de VS zullen de twee grootste telco’s die telefoon gaan voeren.

De aandacht voor Windows Phone 7 is bij Sony Ericsson nog niet helemaal weg, ondanks de focus op Android. Maar pas als WP7 echt populair wordt, zal de fabrikant daaraan beginnen, zo wordt duidelijk uit het gesprek met Uddenfeldt. Voorheen maakte Sony Ericsson telefoons met Symbian en Windows Mobile, maar die twee besturingssystemen zijn al flinke tijd verlaten.

Bron: Venture Beat

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters