Directies van Samsung en Apple proberen patentruzie uit te praten

De directies van Samsung en Apple, die verwikkeld zijn in een hoogoplopende ruzie over al dan niet geschonden patenten, praten weer met elkaar. Ze zouden de zaak willen bijleggen, meldde een advocaat van Apple in de rechtszaal waar de patentclaims worden uitgevochten.

Apple Samsung

Kennelijk hebben de hoge pieten van Samsung en Apple goed geluisterd naar de rechter. Die vond de sfeer tussen beide bedrijven zo verziekt dat ze een doos chocolaatjes beloofde als ze wat vriendelijker tegen elkaar zouden doen. Rechter Lucy Koh suggereerde ook dat de bedrijven het beter achter de schermen eens kunnen worden, alvorens zich aan haar oordeel toe te vertrouwen.

De Apple-advocaat meldde na de opmerking van de rechter dat de hoofddirecties van beide bedrijven met de rechtszaak bezig zijn. ”Kunnen ze niet bij elkaar komen?” vroeg rechter Koh. ”Ze ontmoeten elkaar nu, en zijn aan het praten”, antwoordde de Apple-advocaat, zonder verdere details over de inhoud van de gesprekken te melden.

Apple is begonnen met de patentrechtszaak. De Amerikaanse gadgetfabrikant beschuldigt Samsung ervan dat het de iPhone en de iPad namaakt. De Samsung Galaxy-serie en de Galaxy Tab-tablets werden als voorbeeld van kopieën van de iPhone en de iPad op de tafel van de rechter gelegd. Op de achtergrond speelt dat Samsung gebruik maakt van Android als besturingssysteem, dat concurreert met de mobiele software van Apple.

Nadat Apple de rechter eerder zo ver kreeg om Samsung te gebieden om nog niet gereleaste telefoons en tablets naar de rechtszaal te brengen, zodat ze kunnen worden vergeleken met de iPhone en de iPad, sloeg Samsung onlangs terug met de claim dat Apple op zijn beurt de nog niet gepresenteerde iPad 3 en iPhone 5 moest laten zien. De rechter heeft nog niet over dit verzoek gesproken. Samsung beweert dat de nog onaangekondigde toestellen ‘zeer belangrijk’ zijn voor de rechtszaak.

En in een reactie hierop breidde Apple onlangs de patentclaim uit met zo’n beetje alle recente telefoonmodellen van Samsung, inclusief de Galaxy S II.

De hele zaak wekt in de telecomwereld nogal wat bevreemding, omdat Samsung zo’n beetje de grootste leverancier van belangrijke onderdelen voor de iPhone is.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters