Directies van Samsung en Apple proberen patentruzie uit te praten

De directies van Samsung en Apple, die verwikkeld zijn in een hoogoplopende ruzie over al dan niet geschonden patenten, praten weer met elkaar. Ze zouden de zaak willen bijleggen, meldde een advocaat van Apple in de rechtszaal waar de patentclaims worden uitgevochten.

Apple Samsung

Kennelijk hebben de hoge pieten van Samsung en Apple goed geluisterd naar de rechter. Die vond de sfeer tussen beide bedrijven zo verziekt dat ze een doos chocolaatjes beloofde als ze wat vriendelijker tegen elkaar zouden doen. Rechter Lucy Koh suggereerde ook dat de bedrijven het beter achter de schermen eens kunnen worden, alvorens zich aan haar oordeel toe te vertrouwen.

De Apple-advocaat meldde na de opmerking van de rechter dat de hoofddirecties van beide bedrijven met de rechtszaak bezig zijn. ”Kunnen ze niet bij elkaar komen?” vroeg rechter Koh. ”Ze ontmoeten elkaar nu, en zijn aan het praten”, antwoordde de Apple-advocaat, zonder verdere details over de inhoud van de gesprekken te melden.

Apple is begonnen met de patentrechtszaak. De Amerikaanse gadgetfabrikant beschuldigt Samsung ervan dat het de iPhone en de iPad namaakt. De Samsung Galaxy-serie en de Galaxy Tab-tablets werden als voorbeeld van kopie├źn van de iPhone en de iPad op de tafel van de rechter gelegd. Op de achtergrond speelt dat Samsung gebruik maakt van Android als besturingssysteem, dat concurreert met de mobiele software van Apple.

Nadat Apple de rechter eerder zo ver kreeg om Samsung te gebieden om nog niet gereleaste telefoons en tablets naar de rechtszaal te brengen, zodat ze kunnen worden vergeleken met de iPhone en de iPad, sloeg Samsung onlangs terug met de claim dat Apple op zijn beurt de nog niet gepresenteerde iPad 3 en iPhone 5 moest laten zien. De rechter heeft nog niet over dit verzoek gesproken. Samsung beweert dat de nog onaangekondigde toestellen ‘zeer belangrijk’ zijn voor de rechtszaak.

En in een reactie hierop breidde Apple onlangs de patentclaim uit met zo’n beetje alle recente telefoonmodellen van Samsung, inclusief de Galaxy S II.

De hele zaak wekt in de telecomwereld nogal wat bevreemding, omdat Samsung zo’n beetje de grootste leverancier van belangrijke onderdelen voor de iPhone is.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Anoniem -

    Logisch dat er telefoons van beide bedrijven op elkaar lijken. Ze bevatten allebei nl. een hoop Samsung onderdelen. Het uiterlijk lijkt ook niet op elkaar.
    Het uiterlijk van de software lijkt wel op elkaar maar dit is geen argument omdat snelkoppelingen al in het DOS tijdperk bestonden.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters