Discriminatie melden per sms mogelijk in Amsterdam

In Amsterdam is onlangs een project gestart waarbij jongeren via sms discriminatie kunnen melden. Deze dienst is vooral gericht op het uitgaansleven en is bedoeld om discriminatie bij uitgaansgelegenheden tegen te gaan.

smsen

Jongeren die gediscrimineerd worden aan de deur van een club of bar hebben nu een oplossing in hun broekzak zitten: hun telefoon. Als ze zich gediscrimineerd voelen kunnen ze een sms sturen en daarmee de politie op de hoogte stellen. Eerder was dit al mogelijk via internet, maar nu kan het dus op het moment van discriminatie. Handig natuurlijk voor de ‘demente’ jongeren, want als je de volgende dag met een kater in bed ligt ben je natuurlijk al lang vergeten dat je nog wat te melden hebt. Het openbaar ministerie houdt het hier niet bij, want het zet ook nog eens de zogenaamde ‘mystery guests’ in. Deze ambtenaren moeten controleren of portiers van clubs en discotheken hun werk wel goed doen en niet aan de deur discrimineren.

Het openbaar ministerie wil hiermee natuurlijk zorgen voor een vermindering van discriminatie in het uitgaansleven. Iedereen heeft immers het recht om uit te gaan, maar dat gaat in de hoofdstad toch nog vaak mis doordat clubs niet iedereen binnen willen laten. De gemeente is hier nu een actie tegen gestart waarbij de telefoon wordt ingezet als een wapen tegen discriminatie. Wethouder Freek Ossel (Diversiteit): “Met deze maatregelen willen wij discriminatie aan de deur eens echt boven water krijgen. Iedereen heeft recht op een eerlijke kans aan de deur.”

Bron: Gemeente Amsterdam

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters