Discussie over Belgische downloadlimieten schiet in gang

Op een Belgische radiozender heeft Minister Vincent van Quickenborne laten weten dat hij tegen de downloadlimieten is die België nu rijk is. Telenet, een van de grootste spelers in het land, heeft al laten weten dat het actie gaat ondernemen omtrent de limieten.

Er blijkt steeds meer en meer hoop te komen voor onze zuiderburen. Gisteren vond namelijk een van de allereerste Twitter-debatten plaats op de Belgische radio in consumentenprogramma Peeters en Pichal met als onderwerpen de downloadlimieten die praktisch alle internetformules in België hanteren. Minister van Economische zaken van België, Vincent van Quickenborne heeft laten weten dat hij volledig tegen de downloadlimieten is en dat hij het nut er niet van kan inzien.

Ook vertegenwoordigers van de boosdoeners Belgacom en Telenet waren aanwezig met hun argumenten. Zo zou volgens de woordvoerders echt niemand problemen hebben met de limieten en daarnaast zouden ze nodig zijn. Ook zou Belgacom naar eigen zeggen pionier zijn op het vlak van internet wereldwijd, en zou België beter uitgerust zijn dan Nederland op het vlak van internet. Verder hebben de vertegenwoordigers alle andere argumenten genegeerd. Maar er is wel goed nieuws voor Telenetklanten want de provider heeft laten weten dat men van plan is de limieten te verhogen maar niet op te heffen. Ook zou er meer informatie komen over het aanbieden van power fiber, dat in België amper actief of beschikbaar is. Die aankondiging zal maandag gebeuren in een persconferentie. Als Telenet zijn prijzen gaat verlagen zal Belgacom ook moeten volgen en kan de oorlog beginnen.

Telenet 

Bron: Blog

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters