Disney herkent smartphones dankzij elektromagnetische signalen

Een doorbraak voor Disney: tot nu toe was het onbekend dat smartphones zulke unieke en makkelijk te herkennen elektromagnetische signalen uitstralen.

Disney

Onderzoekers van Disney hebben een methode ontwikkeld waarmee ze verschillende gadgets kunnen identificeren. Het systeem is zelfs zo precies dat het twee verschillende exemplaren van dezelfde smartphone uit elkaar kunnen houden. Disney noemt het systeem EM-ID, omdat het de elektromagnetische signalen van gadgets gebruikt om ze van elkaar te onderscheiden.

Elke gadget straalt elektromagnetische signalen uit, of het nou om een laptop, iPad, magnetron of Galaxy S7 gaat. Het is een eigenschap van onze smartphones die we wel kenden, maar waar van onderzoekers tot nu toe niet de unieke potentie beseften. Dat komt vooral omdat het niet bekend was dat de elektromagnetische signalen van gadgets uniek zijn voor elk exemplaar. Disney’s onderzoekers hebben die precieze verschillen in kaart gebracht, en zo ontdekt dat je aan de hand van die signalen zeer accuraat kunt bepalen met wat voor gadget je te maken hebt.

Disney research

Bijna feilloos

Volgens de onderzoekers van Disney heeft het systeem het 95% van de tijd goed, alhoewel de ene gadget moeilijker te identificeren is dan de ander. De meeste smartphones konden elke keer correct worden ge├»dentificeerd, terwijl het systeem meer moeite had met Apple’s iPhone’s (72%). Om grove fouten te voorkomen heeft Disney daarom een algoritme ontwikkeld dat kan voorspellen of een specifiek apparaat gevolgd kan worden met deze methode, of dat er alternatieve systemen gebruikt moeten worden.

Toepassingen

Nu blijft natuurlijk de grote vraag wat we aan deze kennis hebben. Naast dat de conclusie dat gadgets zo verschillen en gemakkelijk te meten zijn een basis kan zijn voor verder onderzoek en toepassingen is het ook een interessante optie voor bijvoorbeeld fabrieken of plekken waar in de gaten gehouden moet worden of iets meegesmokkeld wordt. Ook kunnen andere apparaten nu in principe automatisch meten welke gadgets zich in hun omgeving bevinden. Helaas is er een heel groot nadeel aan deze methode: de gadgets in kwestie moeten aan staan…

Bron: Disney Research

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters