'Distributeur Brightstar koopt een miljoen BlackBerry 10-smartphones op'

De geheime klant die bij BlackBerry een miljoen BlackBerry 10-smartphones heeft besteld, is naar verluid distributeur Brightstar. De distributeur heeft de toestellen ingekocht voor ondermeer Amerikaanse providers.

BlackBerry Z10 zwart

Enkele weken geleden wist BlackBerry plots aan te kondigen dat een anonieme klant een miljoen BlackBerry 10-smartphones had ingekocht bij de fabrikant. BlackBerry en diens klant wilde toen niet onthullen wie er een dergelijk aantal had ingekocht, maar de beurs en de pers reageerden positief op deze ontwikkeling. Na wat nabellen en tips lijkt All Things D de anonieme klant van BlackBerry ontdekt te hebben. Het zou gaan om een van ’s werelds grootste distributeurs genaamd Brightstar. De reden achter het inkopen van dit aantal toestellen lijkt echter iets minder rooskleurig te zijn.

Brightstar is een grote partner van BlackBerry en zorgt ervoor dat veel Amerikaanse providers, waaronder Verizon, hun toestellen geleverd krijgen voor de verkoop. Vaak proberen providers dergelijke toestellen direct in te kopen bij de fabrikant als ze overtuigd zijn van het succes van een model. Dit scheelt veel geld omdat je de distributeur geen geld hoeft te betalen voor het verschepen en het opslaan van de producten. De theorie van All Things D is nu dat Verizon niet zo veel vertrouwen had in het succes van de BlackBerry Z10 en de Q10 waardoor het ervoor gekozen heeft om niet het risico voor de inkoop van deze toestellen zelf te dragen. Daar komt Brightstar om de hoek kijken.

Brightstar heeft een flink aantal toestellen ingekocht voor ondermeer Verizon en loopt daarmee het risico dat als het model niet aanslaat het blijft zitten met de onverkochte voorraad. Verizon loopt hierbij geen risico omdat het deze toestellen, weliswaar voor een iets hogere prijs, inkoop bij Brightstar en zo niet afhankelijk is van het succes van de nieuwe BlackBerry-smartphones. Onder aan de streep klinkt deze deal voor BlackBerry dus erg positief maar schijnt lijkt hier te bedriegen aangezien een van Amerika’s grootste providers er weinig heil in lijkt te zien door een dergelijke constructie op te zetten. Zowel Brightstar als BlackBerry hebben officieel nog niet bevestigd dat Brightstar daadwerkelijk de afnemer is voor deze miljoenenorder.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters