Dit is de OnePlus 5: maak kennis met de flagship killer

Android Police heeft een vermeende render van de OnePlus 5 bemachtigd. Het toestel komt bekend voor, met een goede reden.

OnePlus 5 wordt op 20 juni gelanceerd

De lancering van de langverwachte OnePlus 5 komt rap dichterbij. Eerder deze week bevestigde de smartphonefabrikant dat de OnePlus 5 op 20 juni zal worden onthuld.

OnePlus 5 onthulling

Direct de volgende dag kun je al met het high-end toestel aan de slag. OnePlus organiseert namelijk op 21 juni een pop-up evenement in Amsterdam, aan de Bilderdijkstraat. Daar kun je als eerste met de OnePlus 5 spelen en het toestel zelfs aanschaffen.

Daarnaast zal er wat exclusieve gear aanwezig zijn. Het is nog niet precies duidelijk hoe het evenement eruit gaat zien, maar zorg in ieder geval dat je er snel bij bent.

Maar goed, terug naar het toestel zelf. De afgelopen maanden hebben we talloze renders voorbij zien komen. Het viel vooral op hoe bijna elke gelekte render de vorige tegensprak.

Dit is de OnePlus 5: design komt bekend voor

Daar komt nu verandering in. Volgens Android Police is het toestel wat je in dit artikel ziet de OnePlus 5. We zien een dun toestel, zoals OnePlus heeft beloofd, dat veel weg heeft van de iPhone 7 Plus en daarmee de Oppo R11.

OnePlus 5

Oppo en OnePlus zijn allebei submerken van de Chinese grootmacht BBK Electronics. Het zou niet de eerste keer zijn dat een toestel van OnePlus sterk op een Oppo smartphone lijkt.

De OnePlus One had namelijk veel weg van de Oppo Find 7a. Toch is het opmerkelijk, want met de OnePlus 3T ging OnePlus juist qua design een hele andere kant op.

Oppo R11
Ter vergelijking: de Oppo R11

De render komt in ieder geval overeen met wat we al weten over de OnePlus 5. Het is inderdaad een dun vlaggenschip, het toestel heeft een dubbele camera en de vingerafdrukscanner zit niet op de achterkant.

De randen aan de linker- en rechterkant van het scherm zijn een stuk dunner geworden. De schermrand aan de bovenkant van het toestel is wel flink, zeker in vergelijking met toestellen zoals de LG G6 en de Samsung Galaxy S8.

Is dit Never Settle?

Is dat anno 2017 nog Never Settle? Wat dat betreft is het een lastig overgangsjaar voor dit soort merken. Hoe dan ook lijkt het een aantrekkelijk high-end toestel te gaan worden met een prijskaartje waar de concurrentie niet aan kan tippen.

Android Police is altijd ontzettend voorzichtig met geruchten. Disclaimers, waarschuwingen en kritische analyses zijn helemaal hun ding. Juist daarom hebben we er vertrouwen in dat dit daadwerkelijk de OnePlus 5 is.

OnePlus 5
De vermeende OnePlus 5 naast de OnePlus 3T

Blijf dit soort gelekte renders echter altijd met een korreltje zout nemen. Op 20 juni weten we hoe de OnePlus 5 er echt uit gaat zien. Ga jij in de rij staan?

Bron: Android Police

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Tobias -

    Ik hoop zo dat het hier niet om de echte OnePlus 5 gaat. Niet dat het design van de iPhone 7 Plus zo slecht is, ik heb gewoon een hekel aan imitatietelefoons.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters