LG kondigt officieel de LG G5 SE aan

De langverwachte LG G5 SE is nu te koop in Rusland en verschilt alleen qua processor en werkgeheugen van de LG G5.

LG G5

LG kondigde in februari de LG G5 aan, een modulaire smartphone met indrukwekkende specificaties. Aan de onderkant van het toestel vind je een speciale ingang voor de zogenaamde ‘Friends modules’, zoals een verwisselbare accu of een speciale camera-knop. Met de speciale modules kun je dus functies aan je smartphone toevoegen, waarvan we er binnenkort waarschijnlijk een stuk meer gaan zien. Meer dan 300 ontwikkelaars zijn namelijk samengekomen in Korea om te leren hoe ze zelf modules voor de LG G5 kunnen ontwikkelen.

LG G5 Review
De LG G5

LG G5 SE

Al snel dook ook de LG G5 SE op, een variant van het vlaggenschip. De nog onaangekondigde smartphone viel vooral op dankzij de naam, gezien Apple vorige maand nog de iPhone SE aankondigde, een iPhone 6 in de het jasje van de iPhone 5s. De overeenkomende naam deed het erop lijken dat LG ook iets speciaals ging doen met de LG G5, maar nu blijkt dat de LG G5 SE gewoon een goedkopere variant van de LG G5 is.

Verschillen

De smartphone is namelijk vandaag officieel aangekondigd in Rusland. De LG G5 SE is niets meer en niets minder dan een LG G5 met iets minder indrukwekkende specificaties, om de prijs naar beneden te brengen in wat armere landen. Het enige verschil tussen de twee modellen is dat de G5 SE een Snapdragon 652 chipset met 3GB werkgeheugen heeft in plaats van de Snapdragon 820 van de normale G5 en 4GB aan werkgeheugen.

Verder is de nieuwe smartphone identiek aan de LG G5. De G5 SE heeft een Quad-HD scherm, dubbele camera en natuurlijk de ingang voor de Friends modules. Het lijkt er daarmee ook op dat de G5 SE LG’s VR headset ondersteunt, al lijkt het er op papier naar uit dat de Snapdragon 652 moeite zal krijgen met de zwaardere virtual reality games. Toch zal de smartphone verder naar verwachting gewoon goed presteren dankzij de capabele processor.

Beschikbaarheid

Gezien de minimale verschillen met het normale model is de kans zeer klein dat de LG G5 SE ook naar bijvoorbeeld Nederland komt. Tot nu toe is het toestel enkel aangekondigd in landen zoals Latijns-Amerika en Rusland, waar de normale LG G5 ook niet verkrijgbaar is. Hieronder kun je onze review van de normale LG G5 bekijken en hier kun je de geschreven review checken.

Bron: LG Russia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters