'Dit weekend worden 13 miljoen nieuwe iPhones verkocht'

De nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus zullen dit weekend tussen 11 en 13 miljoen keer over de toonbank gaan in de landen waar de nieuwe smartphones van Apple al zijn gelanceerd. Dat verwachten Foursquare en Swarm, de twee sociale apps die op al die nieuwe toestellen opnieuw moeten worden geïnstalleerd. Daarmee is een redelijk getrouw beeld te krijgen van de hoeveelheid nieuwe iPhones die in omloop komen.

Nieuwe rozegoude kleur voor iPhone 6S bedacht voor Chinese markt schermafbeelding 2015 09 13 om 165446

Foursquare en Swarm hoeven alleen maar te kijken hoe vaak hun apps worden gebruikt, en op welke toestellen, om dit te weten te komen. Ook kunnen ze naar de berichtgeving kijken: gebruikers van de apps zullen willen inchecken bij de Apple Stores over de hele wereld waar zij hun nieuwe iPhone scoren. Gebruikmakend van die informatie, komen de twee app-ontwikkelaars op 11 tot 13 miljoen iPhones in één weekend.

“Gebaseerd op vroege indicaties, voorspellen wij dat het op de eerste dag van lancering zo’n 360 procent drukker zal zijn dan in voorgaande weken. Dat betekent waarschijnlijk dat de iPhoneverkopen alle voorgaande records voorbij zullen schieten.”

Mocht Apple inderdaad in dit weekend 13 miljoen iPhones verkopen, dat is dat een historisch succes waaruit blijkt dat het toestel meer gewild is dan ooit tevoren. De iPhone 6 werd in het eerste weekend 10 miljoen keer verkocht, en de iPhone 5S 9 miljoen keer. De 13 miljoen die nu wordt voorspeld voor de iPhone 6S is dus een stijging met 30% vergeleken met vorig jaar.

Dat wordt ook ondersteund door opmerkingen van T-Mobile CEO John Legere, die al meldde dat in de pre-orders de iPhone 6S een stijging van 30% liet zien ten opzichte van de iPhone 6. En ook Apple heeft al gezegd te verwachten dat de iPhone 6S beter verkocht zal worden dan welke voorganger dan ooit.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL: prijzen, design en specificaties gelekt lees verder

iPhone 6

Zo bespaar je opslagruimte met iOS 11 lees verder

OnePlus 5 JCC+

OnePlus heeft nieuwe smartphone onthuld: OnePlus 5 JCC+ lees verder

iOS 11

iOS 11 is nu beschikbaar: 11 nieuwe features die je moet checken lees verder

HTC U11 design

HTC komt dit jaar nog met drie smartphones: specificaties opgedoken lees verder

iPhone X inham Android

Deze briljante app brengt gratis de lelijkste feature van iPhone X naar Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters