'Dit weekend worden 13 miljoen nieuwe iPhones verkocht'

De nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus zullen dit weekend tussen 11 en 13 miljoen keer over de toonbank gaan in de landen waar de nieuwe smartphones van Apple al zijn gelanceerd. Dat verwachten Foursquare en Swarm, de twee sociale apps die op al die nieuwe toestellen opnieuw moeten worden geïnstalleerd. Daarmee is een redelijk getrouw beeld te krijgen van de hoeveelheid nieuwe iPhones die in omloop komen.

Nieuwe rozegoude kleur voor iPhone 6S bedacht voor Chinese markt schermafbeelding 2015 09 13 om 165446

Foursquare en Swarm hoeven alleen maar te kijken hoe vaak hun apps worden gebruikt, en op welke toestellen, om dit te weten te komen. Ook kunnen ze naar de berichtgeving kijken: gebruikers van de apps zullen willen inchecken bij de Apple Stores over de hele wereld waar zij hun nieuwe iPhone scoren. Gebruikmakend van die informatie, komen de twee app-ontwikkelaars op 11 tot 13 miljoen iPhones in één weekend.

“Gebaseerd op vroege indicaties, voorspellen wij dat het op de eerste dag van lancering zo’n 360 procent drukker zal zijn dan in voorgaande weken. Dat betekent waarschijnlijk dat de iPhoneverkopen alle voorgaande records voorbij zullen schieten.”

Mocht Apple inderdaad in dit weekend 13 miljoen iPhones verkopen, dat is dat een historisch succes waaruit blijkt dat het toestel meer gewild is dan ooit tevoren. De iPhone 6 werd in het eerste weekend 10 miljoen keer verkocht, en de iPhone 5S 9 miljoen keer. De 13 miljoen die nu wordt voorspeld voor de iPhone 6S is dus een stijging met 30% vergeleken met vorig jaar.

Dat wordt ook ondersteund door opmerkingen van T-Mobile CEO John Legere, die al meldde dat in de pre-orders de iPhone 6S een stijging van 30% liet zien ten opzichte van de iPhone 6. En ook Apple heeft al gezegd te verwachten dat de iPhone 6S beter verkocht zal worden dan welke voorganger dan ooit.

Bron: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters