'Dit weekend worden 13 miljoen nieuwe iPhones verkocht'

De nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus zullen dit weekend tussen 11 en 13 miljoen keer over de toonbank gaan in de landen waar de nieuwe smartphones van Apple al zijn gelanceerd. Dat verwachten Foursquare en Swarm, de twee sociale apps die op al die nieuwe toestellen opnieuw moeten worden geïnstalleerd. Daarmee is een redelijk getrouw beeld te krijgen van de hoeveelheid nieuwe iPhones die in omloop komen.

Nieuwe rozegoude kleur voor iPhone 6S bedacht voor Chinese markt schermafbeelding 2015 09 13 om 165446

Foursquare en Swarm hoeven alleen maar te kijken hoe vaak hun apps worden gebruikt, en op welke toestellen, om dit te weten te komen. Ook kunnen ze naar de berichtgeving kijken: gebruikers van de apps zullen willen inchecken bij de Apple Stores over de hele wereld waar zij hun nieuwe iPhone scoren. Gebruikmakend van die informatie, komen de twee app-ontwikkelaars op 11 tot 13 miljoen iPhones in één weekend.

“Gebaseerd op vroege indicaties, voorspellen wij dat het op de eerste dag van lancering zo’n 360 procent drukker zal zijn dan in voorgaande weken. Dat betekent waarschijnlijk dat de iPhoneverkopen alle voorgaande records voorbij zullen schieten.”

Mocht Apple inderdaad in dit weekend 13 miljoen iPhones verkopen, dat is dat een historisch succes waaruit blijkt dat het toestel meer gewild is dan ooit tevoren. De iPhone 6 werd in het eerste weekend 10 miljoen keer verkocht, en de iPhone 5S 9 miljoen keer. De 13 miljoen die nu wordt voorspeld voor de iPhone 6S is dus een stijging met 30% vergeleken met vorig jaar.

Dat wordt ook ondersteund door opmerkingen van T-Mobile CEO John Legere, die al meldde dat in de pre-orders de iPhone 6S een stijging van 30% liet zien ten opzichte van de iPhone 6. En ook Apple heeft al gezegd te verwachten dat de iPhone 6S beter verkocht zal worden dan welke voorganger dan ooit.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters