Dit werd ‘m niet: de Twitter Peek (2009)

All About Phones gaat samenwerken met WANT. Hét online lifestyle magazine over vooruitgang. WANT.nl vertelt dagelijks hoe (nieuwe) ontwikkelingen van waarde kunnen zijn in jouw dagelijks leven. Dagelijks brengen wij samen met de serie Want to Know de leukste items op het gebied van Gear en Culture. Vandaag hebben we het over de Twitter Peek!

Twitter Peek

Aan revolutionaire innovaties gaan ellenlange onderzoeken, testfases, en pretentieuze presentaties vooraf. Des te pijnlijker is het als jouw uitvinding helemaal niet zo revolutionair blijkt te zijn. In deze nieuwe rubriek behandelen we de flops uit de techgeschiedenis. Vandaag aandacht voor de Twitter Peek van Peek.

In 2009 werd dit apparaat, dat qua uiterlijk het dichtst in de buurt komt van een random reader, in de markt gezet als de gadget die het leven van twitteraars compleet zou maken. Maar het apparaat bleek niet eens capabel om te doen waarvoor-ie is gemaakt: twitteren.

twitter peek

 

Gebruikers kregen slechts een preview van 20 tekens van de tweets van mensen die ze volgden. Een tweet versturen ging nog net wel. Maar hé, een twitterapparaat uitvinden terwijl Steve Jobs de wereld twee jaar eerder al verblijdde met de iPhone… Dat is hetzelfde als je nu de wereld wil veroveren met een VR-bril waarmee je alleen Instagramfoto’s kunt bekijken.

Handig, zo’n CEO met een visie

Voor dit belachelijke ding betaalde je 100 euro. Per maand kwam daar nog eens 7 euro aan abonnementskosten overheen. “Niet iedereen wil honderden euro’s voor een smartphone betalen, maar iedereen wil twitteren,” zei CEO Amol Sarva destijds.

Toen de Twitter Peek op de markt kwam, was Twitter nog booming. Nu weten sommige jongeren al niet eens meer wat het is. In dit artikel lees je meer over de neerwaartse spiraal.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters