‘Dit worden de specificaties van de Huawei Mate 9’

Nog een klein maandje, en dan wordt als het goed is de Huawei Mate 9 aangekondigd op de IFA-beurs in Berlijn. Inmiddels lijkt het erop dat de belangrijkste specificaties van de smartphone op straat liggen.

Er is namelijk een benchmarktest opgedoken van GFXBench, schrijft telefoonabonnement. Waarschijnlijk is de telefoon in kwestie de opvolger van de Huawei Mate 8. De kans is dus groot dat deze telefoon volgende maand al wordt aangekondigd, al kan het ook zomaar zijn dat Huawei een eigen event organiseert om zijn nieuwe toptelefoon aan de wereld te tonen.

Huawei Mate 9 benchmarkHuawei Mate 9 specs

Goed, de specificaties van de Huawei Mate 9, die liegen er niet om. Het scherm krijgt een formaat van maar liefst 5,9 inch, waarmee de telefoon een echte superphablet wordt. Dit display krijgt een Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Nee, Huawei is inderdaad nog altijd geen voorstander van Quad HD-displays.

Dan nemen we even een kijkje onder de motorkap. In de smartphone komt een nieuwe Kirin-processor te zitten. Deze heeft acht Cortex A53-kernen die zijn geklokt op 2,6 GHz, waarmee deze chipset iets krachtiger is dan de Kirin 955-processor die in de Huawei P9 zit. Deze klokt namelijk maximaal 2,5 GHz.

De hoeveelheid werkgeheugen van de Huawei Mate 9 bedraagt 4 GB, wat in lijn is met de hoeveelheid die een concurrent als de Samsung Galaxy Note 7 bijvoorbeeld heeft. De Mate 9 heeft 64 GB opslagcapaciteit, wat in de praktijk neerkomt op 52 GB. Dit is waarschijnlijk uitbreidbaar.

Huawei Mate 9 camera

Opvallend genoeg is de Mate 9 geen megapixelknaller. De camera aan de achterkant van de telefoon schiet foto’s in 11 megapixel en aan de voorkant zit een selfiecamera die foot’s maakt in 9 megapixel. Een ramp hoeft dat niet te zijn, want Samsung bewees met zijn 12-megapixelcamera in de Galaxy S7 al dat megapixel niet alles zet. Zo zijn de camerasensor en het diafragma van deze camera bijzonder goed, wat het minder aantal megapixel ruimschoots compenseert.

Huawei Mate 9 verkrijgbaarheid

Het is dus nog gissen wanneer Huawei de Mate 9 precies aankondigt. Het kan al begin september op de IFA-beurs in Berlijn gebeuren, waar Huawei op 1 september een event organiseert, maar het zou ook op een later tijdstip pas kunnen. Ook de prijs van de smartphone is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters