Dolby spant patentrechtszaak aan tegen RIM

Dolby, van de ruisonderdrukking, heeft een patentclaim ingediend bij rechtbanken in Duitsland en Amerika tegen BlackBerry-maker Research in Motion (RIM). Dolby wil geld zien voor de geschonden patenten en de rechter moet zich ook uitspreken over de eis om de verkoop van BlackBerry’s te verbieden.

BlackBerry PlayBook

Dolby meent dat RIM digitale audiocompressiemethoden heeft gebruikt in de BlackBerry-telefoons die inbreuk maken op door Dolby geregistreerde patenten. Dolby verlangt daarvoor een schadevergoeding, en zolang die niet is betaald, een verbod op de verkoop van een aantal BlackBerry-telefoons.

De audiocompressiemethoden van Dolby maken een klein bestand van een stukje muziek terwijl de kwaliteit overeind blijft. In de claim meldt Dolby dat RIM deze technologie zowel in diverse telefoons als in de BlackBerry PlayBook gebruikt. Dolby heeft aan RIM een vergoeding gevraagd voor het vermoede gebruik van zijn patenten, maar RIM zou die hebben geweigerd.

De omstreden technologie is bekend onder de afkorting HE AAC, wat staat voor High Efficiency Advanced Audio Coding. Dat wordt alom gebruikt in consumentenelektronica zoals smartphones, tablets en mp3-spelers. Bijna alle smartphonefabrikanten hebben hierover een deal met Dolby gesloten, maar RIM niet.

”Een juridische oplossing is jammer genoeg onze laatste mogelijkheid, nadat RIM weigerde te betalen voor het gebruik van onze technologie”, zei Dolby-directeur Andy Sherman. ”Wij hebben de plicht om ons intellectuele eigendom te beschermen.”

De rechtszaken lopen bij rechtbanken in Noord-Californië en Mannheim.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters