Dolby spant patentrechtszaak aan tegen RIM

Dolby, van de ruisonderdrukking, heeft een patentclaim ingediend bij rechtbanken in Duitsland en Amerika tegen BlackBerry-maker Research in Motion (RIM). Dolby wil geld zien voor de geschonden patenten en de rechter moet zich ook uitspreken over de eis om de verkoop van BlackBerry’s te verbieden.

BlackBerry PlayBook

Dolby meent dat RIM digitale audiocompressiemethoden heeft gebruikt in de BlackBerry-telefoons die inbreuk maken op door Dolby geregistreerde patenten. Dolby verlangt daarvoor een schadevergoeding, en zolang die niet is betaald, een verbod op de verkoop van een aantal BlackBerry-telefoons.

De audiocompressiemethoden van Dolby maken een klein bestand van een stukje muziek terwijl de kwaliteit overeind blijft. In de claim meldt Dolby dat RIM deze technologie zowel in diverse telefoons als in de BlackBerry PlayBook gebruikt. Dolby heeft aan RIM een vergoeding gevraagd voor het vermoede gebruik van zijn patenten, maar RIM zou die hebben geweigerd.

De omstreden technologie is bekend onder de afkorting HE AAC, wat staat voor High Efficiency Advanced Audio Coding. Dat wordt alom gebruikt in consumentenelektronica zoals smartphones, tablets en mp3-spelers. Bijna alle smartphonefabrikanten hebben hierover een deal met Dolby gesloten, maar RIM niet.

”Een juridische oplossing is jammer genoeg onze laatste mogelijkheid, nadat RIM weigerde te betalen voor het gebruik van onze technologie”, zei Dolby-directeur Andy Sherman. ”Wij hebben de plicht om ons intellectuele eigendom te beschermen.”

De rechtszaken lopen bij rechtbanken in Noord-Californië en Mannheim.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters