Doogee Mix 4 verbluft met dunste schermranden tot nu toe

Het begon al een tijdje geleden, maar tegenwoordig is het toch echt de bedoeling dat smartphones zo dun mogelijk randen rondom het display krijgen en eigenlijk hoort het display helemaal tot de zijkanten van het toestel door te lopen. Doogee lijkt dit gegeven erg serieus te nemen en demonstreert dit in het design van de Doogee Mix 4.

Randloos design zonder notch

Hoewel we eigenlijk nog wachten op de Doogee Mix 3, heeft YouTube gebruiker Mrwhosetheboss al een prototype van de Mix 4 in handen gekregen. In een video deelt hij de heugelijke unboxing met de wereld en we moeten zeggen dat het toestel eruit ziet om van te smullen. De smartphone lijkt nauwelijks nog randen te hebben rondom het display en er is niet eens een notch.

Doogee Mix 4

Uitschuifbare selfiecamera

Uiteraard moeten de sensoren aan voor de voorkant wel ergens verborgen worden, maar Doogee heeft daar iets anders voorbedacht. De selfiecamera en andere sensoren zijn namelijk achter het display verborgen. Door middel van een uitschuif mechanisme kun je ze tevoorschijn alleen wanneer je ze nodig hebt.

Doogee Mix 4

Design boven functionaliteit

Hoewel het een slimme manier is om de sensoren te verbergen, lijkt de smartphonemaker hiermee voor design boven functionaliteit te hebben gekozen. Bij de selfiecamera zitten namelijk ook de omgevingssensor en het oorstuk verborgen. Dat betekent dat elke keer dat je een foto wilt maken, een telefoonje wilt plegen of ontvangen en gebruik wilt maken van de auto-brightness feature, je de sensoren naar boven moet schuiven.

Doogee Mix 4

Mix 4 met in-display vingerafdrukscanner

Het kan dat je het ervoor over hebt en blij bent met het gelikte design van het toestel. Andere mensen zullen het misschien vervelend vinden. Iets anders interessants aan de smartphone is dat het is uitgerust met een in-display vingerafdrukscanner. Hiermee is het één van de weinige toestellen met de technologie, hoewel er wel steeds meer smartphone de komende tijd zullen verschijnen met de scanner verwerkt in het display.

Lancering eind 2018

Als Doogee zich aan zijn gebruikelijke schema houdt, zouden we ergens in juni de Doogee Mix 3 moeten zien verschijnen en aan het einde van het jaar de Mix 4. Het toestel zou komen met een Snapdragon chipset, maar verder is het nog wachten op gelekte specs en misschien ook eerst op de Mix 3.

Via: Android Authority

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters