Doogee V onthuld: iPhone X lookalike met in-display vingerafdrukscanner

Een tijdje geleden dook deze Chinese iPhone X kloon al online op en het toestel heeft onlangs ook het MWC vereerd met een bezoekje. Hoewel de Doogee V niet de hoofdattractie was, wist hij toch nieuwsgierige ogen los te peuteren van de aantrekkingskracht van toestellen als de Samsung Galaxy S9 en Sony Xperia XZ.

To notch or not to notch

Het bedrijf Doogee timmert al een tijdje aan de weg en de Doogee V is hun grote toestel voor 2018. Uiteraard valt meteen de notch aan de voorkant op als hommage aan de iPhone X, hoewel verschillende andere toestellen dit jaar zichzelf ook overgeven aan de inham. De notch is echter niet de enige oplossing waar de smartphonemaker mee bezig is voor het verwerken van camera sensoren.

Doogee V

Uitschuifbare en uitklapbare notch

Verschillende prototypes zijn meegekomen naar het congres, die allemaal iets anders interessants met de voorste camera doen. Bij de Doogee MIX 3 flipt een soort losse notch van achteren en blijft boven het toestel uitsteken.

Doogee MIX 3

Bij de Doogee MIX 4 schuiven de sensoren als een soort toetsenbord naar buiten, maar dan natuurlijk aan de bovenkant.

Doogee MIX 4

In-display vingerafdrukscanner

Hoewel de Doogee V wat design dingetjes van de iPhone X overneemt, voegt hij ook zijn eigen flair toe. Het Chinese toestel komt namelijk als één van de eerste smartphones met een in-display vingerafdrukscanner. Eerder zagen we de technologie ook al bij de Vivo X20 Plus, wat toevallig ook weer een Chinees toestel is.

Doogee V

Specs Doogee V

De Doogee V komt verder met een 6,21 inch AMOLED display met een beeldverhouding van 18:9. Aan de achterkant vinden we een dubbele camera met een 16 megapixel en 8 megapixel lens. Om alles draaiend te houden is het toestel uitgerust met een 4.ooomAh batterij en er zou ook nog kunstmatige intelligentie in het spel zijn.

Eind april zou het zover moeten zijn en zou de iPhone X lookalike gelanceerd moeten worden. Hoe duur het toestel precies gaat worden is nog onbekend, hoewel je er wel vanuit kunt gaan dat het een stuk onder de prijs van de echte iPhone X zal zitten.

Via: TechCrunch

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters