Door beweging oplaadbare batterij uitgevonden in Japan

Onderzoekers uit Japan hebben een prototype ontworpen van een batterij die zichzelf kan opladen door de beweging van het materiaal. Hoewel hij niet speciaal bedoeld is voor telefoons, is het idee er natuurlijk wel uitermate geschikt voor.

Zelfoplaadbare batterij

Verwacht niet dat je over een paar jaar opeens geen oplader meer nodig hebt voor je telefoon, maar de eerste stap richting accu’s die niet opgeladen hoeven te worden is gezet. Horloges die werken op de beweging van je pols zijn er al jaren, maar die werken met een veer die opgewonden wordt. Onderzoekers van een Japanse universiteit hebben nu een materiaal uitgevonden dat beweging omzet in elektrische energie en ook als accu dient.

De batterij bestaat uit een speciale legering die relatief efficiënt kinetische energie opslaat als elektrische energie. Momenteel hebben de onderzoekers van Kanazawa University in Japan een erg klein prototype gemaakt, maar de techniek is er en heeft bijna eindeloze toepassingen als het succesvol geïntegreerd kan worden.

Natuurlijk kun je denken aan het automatisch opladen van gadgets die je met je mee draagt en die vaak in beweging zijn. Of misschien weet iemand het te integreren in bijvoorbeeld een rugzak die zo als eindeloze accu die je altijd bij je hebt kan dienen. Maar ook een toepassing als sensor die meet hoeveel een bepaald object bewogen heeft die in plaats van energie gebruikt energie genereert zou mogelijk kunnen zijn. En via sensors in een wegdek zouden passerende auto’s zelfs de straatverlichting kunnen opladen, simpelweg door er overheen te rijden en zo trillingen te veroorzaken.

Zelfoplaadbare batterij

 

Bron: Akihabranews

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters