Doorbraak in batterijtechnologie: in 2 minuten tot 70% opladen

Een smartphone die drie weken meegaat op één acculading, en in twee minuten bijna geheel kan worden opgeladen. Die toekomst lijkt weer een stapje dichterbij.

Doorbraak in batterijtechnologie: in 2 minuten tot 70% opladen img 20141019 122828

Wetenschappers in Singapore hebben een li-on batterij ontwikkeld die in twee minuten tot 70 procent kan worden opgeladen. De batterij gaat twintig jaar mee.

De wetenschappers hebben het grafiet in de batterij vervangen door titaniumdioxidegel, een grondstof die overal gewoon in de bodem wordt gevonden. Het spulletje is dezelfde substantie die ook in voedselsupplementen en zonnebrandmelk wordt gebruikt, om de uv-straling van de zon te blokkeren. De gel is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens veiliger in batterijen.

De wetenschappers hebben de substantie in nanostrucuren vervat en dat in een batterij verwerkt. Daarmee haalden zij twintigmaal de oplaadsnelheid van een gewone batterij, terwijl de acculading ook twintig maal langer mee ging dan een gebruikelijke batterij. Ook is er minder afval, want de batterijen gaan dus twintig jaar mee. Deze doorbraak kan zeer van dienst zijn voor batterijen in smartphones en elektrische auto’s.

De wetenschappers hebben patent aangevraagd op hun uitvinding. Ze zoeken nu fondsen om een prototype te bouwen. Het zal nog wel twee jaar duren voordat deze nieuwe batterijen op de markt komen.

Er zijn al eerder uitvindingen gedaan die batterijen sterk zouden moeten verbeteren, maar die hebben tot dusver nog niet hun weg gevonden naar de technologie die we nu gebruiken in bijvoorbeeld smartphones en elektrische auto’s. Deze uitvinding uit Singapore kan wel eens de doorbraak worden, omdat die voorziet in de vervanging van componenten in veelgebruikte li-ion batterijen. Er is dus geen compleet nieuwe technologie voor nodig, en de productie schijnt eenvoudig te zijn.

Bron: Redmondpie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Shihan Richard Pet Riessieman -

  Zal er volgens mijn nooit komen , een jaar of 10 terug hadden ze het ook al over een batterij die een jaar lang mee moet gaan. En zie hier nog steeds niet op de markt, als dat allemaal waar is verdienen ze niks meer.

 2. Quasimodo -

  Ik ben positief genoeg om te denken dat er best wel een keer een doorbraak zal komen. De aanhouder wint…..dus…….laat het dan nu eindelijk een keertje gebeuren. De wereld wacht er met smart op.

  1. Timboektoe -

   na 10 jaar dit soort doorbraken te hebben gelezen wordt je gewoon scepetisch.
   Een paar maanden geleden ook zo een soort doorbraak.
   Natuurlijk komt er een moment. Alleen welk onderzoek met hun geweldige resultaat spreekt de waarheid en komt het dan over 5/10 jaar?

   1. Quasimodo -

    Is natuurlijk waar wat je zegt. Maar we hebben er niks aan om het hoofd te laten hangen. Hoe groter de stroom van dit soort (vaak achteraf teleurstellende) berichten de kop op steekt des te groter wordt de kans op een doorbraak.

 3. Timboektoe -

  Veel van deze doorbraken zijn alleen voor exposure en hopend dat iemand hun werk wilt financieren. Dit soort doorbraken lezen wij al 10 jaar.

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters