Doorbraak in betalen met mobiele telefoon: samenwerking tussen Vodafone en Visa

Vodafone en Visa hebben een samenwerking aangekondigd, waardoor betalen per mobiele telefoon mogelijk wordt. De nieuwe dienst wordt wereldwijd aangeboden aan 398 miljoen Vodafoneklanten. Nederland staat vooraan in de rij landen die de nieuwe dienst krijgen.

Mobiel Betalen NFC

Vodafone en Visa noemen hun samenwerking de grootste ooit op dit gebied. In dertig landen en op vijf continenten wordt de nieuwe betaaldienst ingevoerd. De alliantie tussen de creditcardmaatschappij en de telco combineert het grote, wereldwijde bereik van beide bedrijven.

De dienst wordt het eerst aangeboden in Nederland, Duitsland, Spanje, Turkije en Engeland. Vanaf 2013 wordt de dienst geleidelijk uitgebreid naar de andere landen waar Vodafone actief is. De dienst maakt het mogelijk om betalingen met een mobiele telefoon of een smartphone te verrichten.

Via de ingebouwde NFC-chip bij moderne smartphones is dat makkelijk. Je kunt net als bij een chipknip tegoed laden op een NFC-chip, waarmee bij betaalautomaten kan worden afgerekend door met de telefoon langs de automaat te zwaaien. Het platform is opengesteld voor financiele instellingen, winkels, transport- en nutsbedrijven, die allemaal dergelijke betaalautomaten kunnen krijgen.

Vodafone-baas Vittorio Colao noemt de mobiele portemonnee ‘de volgende fase in de smartphonerevolutie’. De snelheid en het gemak van de betaling moeten het tot een succes maken.

Bron: financeinvestingmarket.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartvuijk -

  Ik weet niet hoe ze het gaan doen, maar er bestaan ook NFC-stickers, die je overal op kunt plakken en dan is het ineens een digitale portemonnee. Of je die sticker nu zorgvuldig op een smartphone plakt of op een baksteen maakt dan geen moer meer uit. Maar nogmaals, ik weet niet of Vodafone hier gebruik van gaan maken.

  1. v-power -

   Je moet de NFC kunnen opladen en dat gaat niet werken met een baksteen. Ik -gok- dat je de NFC chip via een stuk software op je telefoon moet opladen en dat dit dan van via je telefoonrekening wordt afgeschreven.

   1. bartvuijk -

    Via sms zou dat ook moeten kunnen.zodat Vodafone ook de gewone mobieltjes kan bedienen.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters