Doorbraak in betalen met mobiele telefoon: samenwerking tussen Vodafone en Visa

Vodafone en Visa hebben een samenwerking aangekondigd, waardoor betalen per mobiele telefoon mogelijk wordt. De nieuwe dienst wordt wereldwijd aangeboden aan 398 miljoen Vodafoneklanten. Nederland staat vooraan in de rij landen die de nieuwe dienst krijgen.

Mobiel Betalen NFC

Vodafone en Visa noemen hun samenwerking de grootste ooit op dit gebied. In dertig landen en op vijf continenten wordt de nieuwe betaaldienst ingevoerd. De alliantie tussen de creditcardmaatschappij en de telco combineert het grote, wereldwijde bereik van beide bedrijven.

De dienst wordt het eerst aangeboden in Nederland, Duitsland, Spanje, Turkije en Engeland. Vanaf 2013 wordt de dienst geleidelijk uitgebreid naar de andere landen waar Vodafone actief is. De dienst maakt het mogelijk om betalingen met een mobiele telefoon of een smartphone te verrichten.

Via de ingebouwde NFC-chip bij moderne smartphones is dat makkelijk. Je kunt net als bij een chipknip tegoed laden op een NFC-chip, waarmee bij betaalautomaten kan worden afgerekend door met de telefoon langs de automaat te zwaaien. Het platform is opengesteld voor financiele instellingen, winkels, transport- en nutsbedrijven, die allemaal dergelijke betaalautomaten kunnen krijgen.

Vodafone-baas Vittorio Colao noemt de mobiele portemonnee ‘de volgende fase in de smartphonerevolutie’. De snelheid en het gemak van de betaling moeten het tot een succes maken.

Bron: financeinvestingmarket.com

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters