‘Google verbant accounts doorverkopers Google Pixel’

Google heeft de accounts van doorverkopers van de Google Pixel verbannen. Dat zegt de zoekgigant tegenover SlashGear.

Google Pixel

Google Pixel vs Google Pixel XLGoogle kondigde een ruime maand geleden de Google Pixel en Pixel XL aan. De twee smartphones zijn in Amerika al verkrijgbaar, maar in Nederland liggen ze nog niet in de winkels. Daarom moeten Nederlanders die nu al een Pixel-telefoon willen importeren. Daarbij spelen doorverkopers vaak een grote rol.

Accounts van doorverkopers verbannen

Maar, zo staat in Googles voorwaarden, dat mag helemaal niet. In de voorwaarden staat dat je een apparaat alleen voor persoonlijk gebruik mag kopen en dat je een apparaat niet commercieel mag doorverkopen.

Google heeft daarom de accounts van deze doorverkopers verbannen van hun diensten. Deze gebruikers kunnen geen gebruik meer maken van onder meer Google Drive, Gmail en de Play Store. Veel gebruikers deert dat niet, omdat zij speciaal accounts hadden aangemaakt om Pixel-telefoons door te verkopen. Sommigen hebben echter hun persoonlijke accounts gebruikt en claimen dat zij de voorwaarden niet gelezen hadden. Google lijkt ontvankelijk voor deze mensen, die de functionaliteit van hun account graag terug willen.

Huawei had Google Pixel kunnen maken

De Google Pixel-telefoons zijn gemaakt door HTC. Een aantal dagen geleden bevestigde Huawei echter dat ook zij de telefoon hadden kunnen maken. Het Chinese bedrijf ging alleen niet akkoord met de voorwaarden van de zoekgigant. Zowel in de marketing als op het toestel zou Huawei namelijk niet genoemd worden. Dat werd de fabrikant te gortig en daarom stopte zij de onderhandelingen en ging HTC er met de deal vandoor.

Bron: SlashGear via NU.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters