‘Doosje van Alcatel Idol 4S om te bouwen tot VR-bril’

Ook Alcatel gaat zich wagen aan een virtual reality-bril. De Chinese fabrikant heeft daarvoor wel een heel bijzondere manier gevonden. Het doosje waarin de Idol 4S wordt geleverd, kun je namelijk zelf ombouwen tot vr-bril.

Alcatel Idol 4S VR

Dit beweert het doorgaans betrouwbare Venturebeat, dat een intern document van Alcatel in handen wist te krijgen. De Alcatel Idol 4S is overigens nog helemaal niet aangekondigd, maar dat zal waarschijnlijk niet meer lang duren. Deze midrange telefoon wordt waarschijnlijk op het Mobile World Congress aangekondigd, dat van 22 tot en met 25 februari in Barcelona wordt georganiseerd. All About Phones is daarbij aanwezig.

De bril die je bij de Alcatel Idol 4S krijgt is waarschijnlijk vergelijkbaar met de Google Cardboard, die je ook zelf in elkaar kunt vouwen. Uiteraard zijn wij natuurlijk benieuwd hoe Alcatel dit varkentje gaat wassen. Het is niet de eerste keer dat Alcatel aan iets zijn eigen draai probeert te geven.

Zo kwam de fabrikant vorig jaar in Barcelona met de Alcatel Watch, een eigen smartwatch met een rond scherm dat op een eigen besturingssysteem draait. Hoewel dit OS niet zoveel mogelijkheden biedt, is het wel makkelijk in gebruik en heeft het een paar handige functies. De prijs van de Alcatel Watch viel toen met 150 euro behoorlijk mee.

Alcatel Idol 4S specificaties

Alcatel Watch

Enfin, de virtual reality-bril van Alcatel wordt dus geleverd als doosje van de Alcatel Idol 4S. Deze smartphone gaat waarschijnlijk omgerekend zo’n 350 euro kosten. Voor dat geld krijg je een smartphone met relatief behoorlijk goede specificaties. Het scherm krijgt bijvoorbeeld een formaat van 5,5 inch en een quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels.

In de smartphone komt de Snapdragon 652-processor te zitten, een 64 bit-chipset van Qualcomm. De Idol 4S moet het doen met 3 GB, wat ook niet verkeerd is, al had de opslagcapaciteit van 16 GB misschien wél wat meer mogen zijn. Foto’s maak je met een 16-megapixelcamera, wat dan wel weer goed klinkt.

Alcatel op het MWC

De zaterdag voor het MWC, 20 februari, houdt Alcatel een persconferentie. Waarschijnlijk kondigt het merk van het Chinese TCL dan meerdere smartphones aan. Naast de Idol 4S zijn dat als het goed is een aantal toestellen in de Pop- en Pixi-lijn en de goedkopere Idol 4. We gaan ’t zien en beleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

LG V30

LG V30 in nieuwe gelekte foto volwaardig te zien lees verder

Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Nokia 8 camera

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters