‘Tientallen Nederlandse dorpen hebben nog altijd slecht bereik’

Er zijn nog altijd tientallen Nederlandse dorpen waar het mobiele bereik erg slecht is. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Vooral in Drenthe en Noord-Brabant zijn de mensen ontevreden over het bereik van hun smartphone.

BereikAan het onderzoek deden 23.000 mensen mee. Negentien dorpen en een wijk in Lelystad krijgen van de inwoners een cijfer van minder dan drie. In deze dorpen kunnen mensen niet mobiel bellen of gebeld worden, niet sms’en en soms blijkt zelfs 112 onbereikbaar.

KPN pakt problemen slecht bereik aan

Eén van de providers die de problemen probeert aan te pakken, is KPN. Sinds 2015 is het een investeringsprogramma gestart om het bereik te vergroten. Dat kost door inspraakprocedures echter tijd. “Een mast van 48 meter bijna in je achtertuin is niet altijd plezierig”, erkent Jacob Groote, woordvoerder van de provider. “Maar als je bereik wilt hebben, hoort dat er op bepaalde plekken wel bij.”

Westerveld komt als slechtste uit onderzoek

Van alle gemeenten waar meer dan 20 mensen reageerden op het onderzoek, scoort Westerveld in Drenthe het slechtste. 358 mensen beoordeelden het bereik in hun gemeente en kwamen daarbij tot een rapportcijfer van 3,6. Deze uitslag is enigszins ironisch, omdat ook de oude radiotelescoop van Dwingeloo in Westerveld staat. Deze schotelantenne is 25 meter hoog en werd tot de jaren ’90 gebruikt om signalen uit het heelal op te vangen.

Het Noord-Brabantse Sint-Oedenrode en Gelderse Neerijnen nemen met een 3,7 en 3,8 plek twee en drie in. In de gemeentes Capelle aan den IJssel (8,3) en Urk (8,1) zijn inwoner het meest tevreden met hun bereik.

Bron: NOS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters