‘Tientallen Nederlandse dorpen hebben nog altijd slecht bereik’

Er zijn nog altijd tientallen Nederlandse dorpen waar het mobiele bereik erg slecht is. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Vooral in Drenthe en Noord-Brabant zijn de mensen ontevreden over het bereik van hun smartphone.

BereikAan het onderzoek deden 23.000 mensen mee. Negentien dorpen en een wijk in Lelystad krijgen van de inwoners een cijfer van minder dan drie. In deze dorpen kunnen mensen niet mobiel bellen of gebeld worden, niet sms’en en soms blijkt zelfs 112 onbereikbaar.

KPN pakt problemen slecht bereik aan

Eén van de providers die de problemen probeert aan te pakken, is KPN. Sinds 2015 is het een investeringsprogramma gestart om het bereik te vergroten. Dat kost door inspraakprocedures echter tijd. “Een mast van 48 meter bijna in je achtertuin is niet altijd plezierig”, erkent Jacob Groote, woordvoerder van de provider. “Maar als je bereik wilt hebben, hoort dat er op bepaalde plekken wel bij.”

Westerveld komt als slechtste uit onderzoek

Van alle gemeenten waar meer dan 20 mensen reageerden op het onderzoek, scoort Westerveld in Drenthe het slechtste. 358 mensen beoordeelden het bereik in hun gemeente en kwamen daarbij tot een rapportcijfer van 3,6. Deze uitslag is enigszins ironisch, omdat ook de oude radiotelescoop van Dwingeloo in Westerveld staat. Deze schotelantenne is 25 meter hoog en werd tot de jaren ’90 gebruikt om signalen uit het heelal op te vangen.

Het Noord-Brabantse Sint-Oedenrode en Gelderse Neerijnen nemen met een 3,7 en 3,8 plek twee en drie in. In de gemeentes Capelle aan den IJssel (8,3) en Urk (8,1) zijn inwoner het meest tevreden met hun bereik.

Bron: NOS

 

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters