DoS-aanvallen via GSM-netwerk zeer eenvoudig

Hackers hebben een nieuwe manier gevonden om gemakkelijk mobiele telefoons te kraken en zo controle te krijgen over het toestel. Blijkbaar zijn GSM-netwerken niet goed genoeg beveiligd.

zendmast

Dat de GSM-technologie niet het veiligste systeem ooit is wisten we al langer dan vandaag. Maar een paar hackers maakten op een congres voor hackers bekend dat ze een manier gevonden hebben om zeer eenvoudig het netwerk te kraken. De hackers maken zelf een basisstation om toegang te krijgen tot toestellen. Die manier is getest op een iPhone en die maakt zonder twijfel onmiddellijk verbinding met het basisstation. Daarna kan het toestel geblokkeerd worden.

De iPhone kon gemakkelijk weer hersteld worden door de batterij even los te koppelen. Bij andere geteste toestellen werkte die methode niet, de toestellen werden permanent geblokkeerd. Dit werd veroorzaakt door een bug in de zogenaamde OpenBTS-software. Gelukkig is er nog nooit een exploit voor het GSM-netwerk gepubliceerd. UMTS-netwerken zijn veel veiliger, maar toch blijven GSM-netwerken – meestal secundair – wereldwijd actief.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via