Download-tips voor iOS apps & games: week 25

Net als vorige week hebben we weer een paar apps voor iOS opgespoord die tijdelijk gratis zijn. Deze week hebben we twee spellen genaamd Madcoaster en Pinball Arcade. Verder hebben we twee apps om je gezondheid bij te houden en te verbeteren genaamd Nike+ Running en Cardiograph.

App Store logo

Let op, de onderstaande apps waren op het moment van schrijven gratis. Helaas is voor de meeste apps niet bekend tot wanneer ze gratis zijn. Kijk dus goed of een app nog steeds gratis is voordat je hem download!

De spellen van deze week zijn niet zo populair als die van vorige week maar zeker het bekijken waard. Verder hebben we twee applicaties gevonden om je conditie te verbeteren en gezondheid te monitoren. Nike+ Running is de eerste app die we zullen bespreken. Deze is gisteren ook uitgekomen voor Android en is nu ook gratis te vinden in de App Store. Daarnaast is de app Cardiograph tijdelijk gratis waarmee het mogelijk is je hartslag te monitoren. Hoe? lees snel verder!

Nike+ Running

Vanochtend hadden we al een nieuwsbericht geplaatst dat Nike+ Running voor Android is uitgekomen. De iOS versie heeft daarnaast ook een grote update gekregen en is door Nike (tijdelijk?) gratis gemaakt. Nike+ Running is een van de populairste apps voor tijdens het hardlopen. De app is een persoonlijke coach tijdens en na het lopen. Zo is het mogelijk om achteraf je gelopen route terug te zien en in de nieuwste versie is het makkelijker gemaakt om deze te vergelijken met voorgaande hardlooprondes. Verder heeft de app een betere Facebook integratie gekregen waarbij vrienden je kunnen aanmoedigen tijdens het hardlopen. Ook kan je opgeven welke schoenen je gebruikt. Hierbij kan de app je waarschuwen waneer je aan nieuwe schoenen toe bent. Waarschijnlijk is dit een slimme truc van Nike om je sneller aan nieuwe schoenen te helpen al is hardlopen op versleten schoenen ook niet verstandig te noemen. Deze app maakt het hardlopen leuker en eenvoudiger om aan je conditie of snelheid te werken.

Het is ons onduidelijk of de app tijdelijk gratis is vanwege de grote update en Android aankondiging of dat deze definitief gratis is. Download hem daarom snel.

Download de iPhone app

Cardiograph

Met Cardiograph is het mogelijk om je hartslag te monitoren. Dit gebeurt met behulp van de camera en de led verlichting. Deze app werkt helaas dus niet op een iPhone 3g of eerste generatie iPad. Door met de led verlichting op je vinger te schijnen wordt je bloedbaan zichtbaar voor de camera waaruit de app met een paar slimme berekeningen kan achterhalen wat je hartslag is. Onze ervaring is dat de gemeten hartslag nog vrij nauwkeurig is. Met de app is het mogelijk om de hartslag van meerdere mensen bij te houden en daarnaast via iCloud te synchroniseren. De app is tijdelijk gratis omdat deze ondertussen alweer 15 miljoen keer is gedownload. Dus als je erg benieuwd bent naar je hartslag in ruststand of na het sporten is het zeker de moeite waard om het te proberen!

Download de iPhone en iPad app

Madcoaster

Madcoaster is een spel van Chillingo die we onder andere kennen van Cut the Rope. In dit spel bestuur je een achtbaan en moet je door te springen de achtbaan zo lang mogelijk gaande houden en zoveel mogelijk punten scoren. De app lijkt simpel maar hoe verder je komt hoe lastiger het wordt. In de video hieronder zie je goed hoe het spel werkt en wat de bedoeling is. Het gaat er vooral om zoveel mogelijk munten en een goede score te halen. De game heeft mooie graphics en een simpele gameplay. Het is onduidelijk tot waneer de app gratis is.

iPhone en iPad download link

Pinball Arcade

De laatste gratis app die we vandaag bespreken is een flipperkast. Deze app is door Apple gebombardeerd tot App van de week. Het is een snelle flipperkast met mooie grafische effecten. De app kent vele verschillende soorten flipperkasten al is er helaas maar 1 helemaal gratis. Alle andere kasten moet je via een in-App aankoop bemachtigen.

Naast Arcade Pinball is er voor de flipperkast verslaafden onder ons ook Zen Pinball gratis te vinden in de App Store.

Download Arcade Pinball voor de iPhone en iPad
Download Zen Pinball voor de iPhone
Download Zen Pinball voor de iPad

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters