Deze smartphones kunnen het snelst content downloaden en streamen

Bij het kiezen van een nieuwe smartphone let je op een aantal voor de hand liggende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het scherm, de camera en het design. Toch zijn er ook minder voor de hand liggende aspecten die een grote impact op jouw gebruikservaring hebben. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee je het internet binnenhaalt. Downloaden en streamen dus.

Samsung Galaxy S9 kan het snelst content downloaden en streamen

Oftewel, downloaden en uploaden. Dat is niet alleen belangrijk als je losse bestanden downloadt. Juist anno 2018 zijn we massaal aan het streamen, haarscherpe beelden. Ook als we in de trein zitten, of tijdens de lunchpauze. Maar welke smartphone is daar eigenlijk het beste in? De verschillen zijn namelijk groter dan je denkt.

Ookla, het bedrijf achter Speedtest.net, zocht het uit. Uit hun onderzoek blijkt dat de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 significant sneller zijn dan andere toestellen. Althans, als het dus om het downloaden en streamen van content gaat. De toestellen zijn tot maar liefst 42 procent sneller dan de concurrentie. Niet verkeerd!

Samsung Galaxy S9 en S9 Plus review design

Die snelheden zijn vooral te danken aan het gloednieuwe CAT 18 LTE modem in de Galaxy S9. Daarmee kan een downloadsnelheid van 1.2 GBps behaald worden. De daadwerkelijke snelheid natuurlijk grotendeels van je netwerk af, maar de capaciteit is dus groot.

Maar hoe zit het dan in vergelijking met de concurrentie? De verschillen zijn niet alleen groot ten opzichte van oude of goedkopere modelletjes. De iPhone X is tot wel 37 procent langzamer, de Google Pixel 2 17 procent en de Galaxy S7 38 procent. Hier check je het complete onderzoek.

Samsung grijpt dit onderzoek meteen aan voor een mooi stukje reclame: “This summer, consumers are going to be on the road, at the beach, and relying on their phones more than ever, but without the latest and fastest network technology that’s available in the Galaxy S9 and S9+, their phones may quite literally slow them down,” aldus Justin Denison, senior vice president van Marketing bij Samsung Electronics America.

In de toekomst zullen er alleen maar grotere stappen genomen worden op dit gebied. 5G komt eraan, volgend jaar al. Het zal echter even duren voordat jij een toestel in je hand hebt die de razendsnelle technologie ondersteunt. Hier lees je wat 5G voor jou gaat betekenen en wanneer je de vruchten kunt gaan plukken.

🔥Lees ook: Is dit het design van de iPhone SE 2 (2018)?

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters