Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones

Net zoals de Portrait Mode van de iPhone 7 Plus lijkt het erop dat draadloos opladen pas na de lancering van de aankomende iPhones beschikbaar zal zijn. De software om de iPhone 7S, 7S Plus en iPhone 8 zonder adapter op te kunnen opladen zou helaas niet op tijd klaar zijn. Ook de benodigde hardware om dit te bewerkstelligen zou in een later stadium uit worden gebracht.

Door technische moeilijkheden draadloos opladen pas in iOS 11.1

Het nieuws is afkomstig via de bekende tipster John Gruber, welke in een tweet vertelt dat Apple mogelijk problemen heeft met de feature. De mogelijkheid draadloos te kunnen opladen zou verwerkt moeten worden in iOS 11, welke meteen op de nieuwe iPhones zal draaien. Door de technische moeilijkheden zou draadloos opladen mogelijk pas in iOS 11.1 beschikbaar zijn.

Tweet John Gruber draadloos opladen 2017 iPhones

Hardware wordt niet geleverd met toestellen

In de tweet laat Gruber ook weten gehoord te hebben dat de hardware hiervoor in ieder geval niet geleverd zal worden met de toestellen en apart gekocht zal moeten worden. Wat voor hardware dit precies is wordt niet verder aangekaart. Het zou kunnen gaan om een soort oplaad pad, waar je smartphone op wordt gelegd. Zoiets zagen we al eerder bij Samsung. In dat geval zou er echter een stuk hardware ook al in de toestellen verwerkt moeten zijn.  Het zou vreemd zijn als het interne gedeelte al wel af was, maar de externe hardware nog niet. Ook zou het kunnen gaan om een soort case, welke is uitgerust met de mogelijkheid om draadloos te kunnen opladen.

Samsung draadloos opladen

Opladen tot 4,5 meter van oplaadstation

We zullen nog even moeten afwachten wat de uiteindelijk uitwerking van Apple’s draadloze systeem zal zijn. Apple is in het verleden gelinkt aan het bedrijf Energous, welke ver gevorderd is met de technologie om draadloos op te laden. Vanwege deze link zijn er geruchten die stellen dat de nieuwe iPhones tot een afstand van ruim 4,5 meter van het oplaadstation nog opgeladen zullen kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Headphones met Google Assistant

Hello, Google-oordopjes? ‘Google lanceert headphones met Google Assistant’ lees verder

Android Oreo Google I/O

Google onthult per ongeluk definitieve naam Android O lees verder

Android O livestream

Google onthult Android O met livestream tijdens zonsverduistering lees verder

Pokémon Go Legendary Pokémon

Pokémon Go-spelers boos om Exclusive Raids: “Absoluut belachelijk” lees verder

Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters