Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones

Net zoals de Portrait Mode van de iPhone 7 Plus lijkt het erop dat draadloos opladen pas na de lancering van de aankomende iPhones beschikbaar zal zijn. De software om de iPhone 7S, 7S Plus en iPhone 8 zonder adapter op te kunnen opladen zou helaas niet op tijd klaar zijn. Ook de benodigde hardware om dit te bewerkstelligen zou in een later stadium uit worden gebracht.

Door technische moeilijkheden draadloos opladen pas in iOS 11.1

Het nieuws is afkomstig via de bekende tipster John Gruber, welke in een tweet vertelt dat Apple mogelijk problemen heeft met de feature. De mogelijkheid draadloos te kunnen opladen zou verwerkt moeten worden in iOS 11, welke meteen op de nieuwe iPhones zal draaien. Door de technische moeilijkheden zou draadloos opladen mogelijk pas in iOS 11.1 beschikbaar zijn.

Tweet John Gruber draadloos opladen 2017 iPhones

Hardware wordt niet geleverd met toestellen

In de tweet laat Gruber ook weten gehoord te hebben dat de hardware hiervoor in ieder geval niet geleverd zal worden met de toestellen en apart gekocht zal moeten worden. Wat voor hardware dit precies is wordt niet verder aangekaart. Het zou kunnen gaan om een soort oplaad pad, waar je smartphone op wordt gelegd. Zoiets zagen we al eerder bij Samsung. In dat geval zou er echter een stuk hardware ook al in de toestellen verwerkt moeten zijn.  Het zou vreemd zijn als het interne gedeelte al wel af was, maar de externe hardware nog niet. Ook zou het kunnen gaan om een soort case, welke is uitgerust met de mogelijkheid om draadloos te kunnen opladen.

Samsung draadloos opladen

Opladen tot 4,5 meter van oplaadstation

We zullen nog even moeten afwachten wat de uiteindelijk uitwerking van Apple’s draadloze systeem zal zijn. Apple is in het verleden gelinkt aan het bedrijf Energous, welke ver gevorderd is met de technologie om draadloos op te laden. Vanwege deze link zijn er geruchten die stellen dat de nieuwe iPhones tot een afstand van ruim 4,5 meter van het oplaadstation nog opgeladen zullen kunnen worden.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters