Draadloos opladen voor gsm`s een feit

Computerworld heeft een preview geplaatst van een inductieplaat waarop mobieltjes gelegd kunnen worden en daarmee worden opgeladen. Het idee is niet nieuw, maar het bedrijf dat het plaatje produceert is wel de eerste die het voor commerciële doeleinden gebruikt.

De Wildcharger is eigenlijk nog niet helemaal draadloos opladen. Je hebt namelijk wel een adapter nodig om nog op telefoons te klikken die de module niet hebben ingebouwd, hiermee wordt de telefoon namelijk opgeladen. Nieuwere telefoons worden ontwikkeld met een module die ingebouwd zit zodat draadloos opladen een feit wordt, namelijk Motorola en het Japanse NTT DoCoM zijn al bijna klaar om een mobiel op de markt te brengen die deze module heeft ingebouwd.

Het systeem werkte door middel van inductiespanning. Je legt het toestel op een ‘laadplateau’ en de daardoor opgewekte inductiespanning zorgt vervolgens voor het opladen van de accu van het toestel. Echter harde cijfers ontbreken nog of het nieuwe apparaat. Zo is niet duidelijk wat het nou precies doet met je accu, of het dus nadelige gevolgen daarvoor heeft, en het is ook niet duidelijk hoe lang het duurt voordat een mobieltje is opgeladen en of het om een normale lading gaat of om een lading die korter meegaat in de mobiel. Echter zit er wel al schot in de zaak en grote producenten zullen dit product door gaan ontwikkelen en dan is het geen toekomst verhaal meer.

De Wildcharge wordt in Julie in Amerika uitgebracht en het is nog niet duidelijk of hij naar Europa zal komen en welk prijskaartje hij zal dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters