Draadloos opladen voor gsm`s een feit

Computerworld heeft een preview geplaatst van een inductieplaat waarop mobieltjes gelegd kunnen worden en daarmee worden opgeladen. Het idee is niet nieuw, maar het bedrijf dat het plaatje produceert is wel de eerste die het voor commerciële doeleinden gebruikt.

De Wildcharger is eigenlijk nog niet helemaal draadloos opladen. Je hebt namelijk wel een adapter nodig om nog op telefoons te klikken die de module niet hebben ingebouwd, hiermee wordt de telefoon namelijk opgeladen. Nieuwere telefoons worden ontwikkeld met een module die ingebouwd zit zodat draadloos opladen een feit wordt, namelijk Motorola en het Japanse NTT DoCoM zijn al bijna klaar om een mobiel op de markt te brengen die deze module heeft ingebouwd.

Het systeem werkte door middel van inductiespanning. Je legt het toestel op een ‘laadplateau’ en de daardoor opgewekte inductiespanning zorgt vervolgens voor het opladen van de accu van het toestel. Echter harde cijfers ontbreken nog of het nieuwe apparaat. Zo is niet duidelijk wat het nou precies doet met je accu, of het dus nadelige gevolgen daarvoor heeft, en het is ook niet duidelijk hoe lang het duurt voordat een mobieltje is opgeladen en of het om een normale lading gaat of om een lading die korter meegaat in de mobiel. Echter zit er wel al schot in de zaak en grote producenten zullen dit product door gaan ontwikkelen en dan is het geen toekomst verhaal meer.

De Wildcharge wordt in Julie in Amerika uitgebracht en het is nog niet duidelijk of hij naar Europa zal komen en welk prijskaartje hij zal dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters