Drie Chinezen de bak in voor lekken iPad 2-design

Ook in China krijg je de taaie juristen van Apple achter je aan als je het bedrijf dwars zit. Drie werknemers van Foxconn, de producent van de iPhone en de iPad, draaien anderhalf jaar de nor in omdat ze designgegevens over de iPad 2 voortijdig lekten aan Chinese hoesjesmakers.

iPad 2 hoesjes

Gadgetblogs zagen snel dat die makers van hoesjes ineens producten op hun verkoopsites zetten met gaten voor camera’s (die de originele iPad niet heeft) en verplaatste knoppen en speakers. Ook waren de hoesjes gericht op het beschermen van een veel dunner apparaat dan de originele iPad.

Daaruit werd afgeleid hoe het ontwerp voor de volgende generatie van de iPad eruit zou komen te zien. Dat bleek redelijk accurate informatie te zijn.

Apple oordeelde echter dat het laten lekken van die designgegevens aan de makers van de hoesjes inbreuk maakte op het intellectuele eigendom van het bedrijf. En de politie werd de Foxconn-fabriek in gestuurd om de werknemers te arresteren die zich hieraan schuldig hadden gemaakt.

Er werden drie Chinezen in de kraag gevat, die deze week door een Chinese rechtbank zijn veroordeeld. De zwaarste straf luidde een gevangenisstraf van anderhalf jaar en een boete van 150.000 yuan (meer dan 16.000 euro). Dat is een veelvoud van wat de drie inmiddels ex-werknemers van Foxconn aan het stelen van deze gegevens verdienden; dat was ongeveer 20.000 yuan (2158 euro). De twee anderen kregen iets lagere straffen.

Twee van de veroordeelde Chinezen werkten bij Foxconn, een derde was directeur van het bedrijf MacTop dat hoesjes maakt. Die kocht de andere twee om.

Bron: Slashgear

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters