Drie nieuwe features in iOS 9.3

Naast de iPhone SE en de kleinere iPad Pro had Apple gister nog een andere aankondiging en nee, dan hebben we het niet over het zwarte bandje voor de Apple Watch. iOS is namelijk geüpdatet en in iOS 9.3 zitten een paar interessante nieuwe features.

Night Shift

Het gratis programma f.lux is onder Mac gebruikers een overbekende app. F.lux zorgt ervoor dat de kleurtemperatuur van jouw beeldscherm ‘s avonds zo wordt aangepast dat het minder blauw licht bevat. Blauw licht vertraagd namelijk de afgifte van het slaaphormoon Melatomine en een afname van blauw licht zou er dus voor moeten zorgen dat je beter slaapt. Onder het mom van ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ heeft  Apple het nieuwe besturingssysteem standaard met Night Shift uitgerust. Dit is een functie die net zoals f.lux ervoor zorgt dat je ’s avonds minder blauw licht te verwerken krijgt. Omdat veel mensen ’s avonds met de telefoon of tablet in bed liggen is dit een feature die wij wel kunnen waarderen. Night Shift bepaalt met behulp van geolocatie en tijdstip wanneer het de kleurtemperatuur van jouw beeldscherm zal aanpassen. Het is mogelijk om deze functie uit te zetten of te pauzeren, maar ook is het mogelijk om het voor programma’s waarbij kleurweergave essentieel is nooit in te schakelen.

 

Notes

Het notitieblokje van Apple krijgt een kleine update waarmee het mogelijk is om bepaalde notities te beveiligen. Zo kan je sommige notities privé houden en alleen openen met jouw touch ID. Handig als je zaken op je boodschappenlijstje hebt staan die niet door iedereen gezien hoeven te worden.

News

Ook Apple News heeft een makeover gekregen. Apple heeft het algoritme aangepast waarmee nieuws wordt gepersonaliseerd en hoopt zo relevantere content aan te kunnen leveren. Videos zullen direct in de applicatie afspelen en het nieuws wordt sneller binnengehaald als de app opstart. Op de iPhone is News nu ook in landscape mode te bekijken.

iOS 9.3 is per direct te downloaden voor de iPhone, iPad en iPod Touch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. RiP -

  WAAARDELOOS!!!
  Update op iPad 2 gedaan en nu niets meer!!!!
  De iPad kan niet worden geactiveerd omdat de activeringsserver niet beschikbaar is.
  Activering via iTunes werkt ook niet.
  En we zullen maar zwijgen over Apple Support.

 2. fbartling -

  Denk dat men best positief zal zijn over de feature
  Night Shift,maar,dat mensen die een nightshift
  moeten doen minder blij zijn,LOL!

Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters