Drie nieuwe features in iOS 9.3

Naast de iPhone SE en de kleinere iPad Pro had Apple gister nog een andere aankondiging en nee, dan hebben we het niet over het zwarte bandje voor de Apple Watch. iOS is namelijk geüpdatet en in iOS 9.3 zitten een paar interessante nieuwe features.

Night Shift

Het gratis programma f.lux is onder Mac gebruikers een overbekende app. F.lux zorgt ervoor dat de kleurtemperatuur van jouw beeldscherm ‘s avonds zo wordt aangepast dat het minder blauw licht bevat. Blauw licht vertraagd namelijk de afgifte van het slaaphormoon Melatomine en een afname van blauw licht zou er dus voor moeten zorgen dat je beter slaapt. Onder het mom van ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ heeft  Apple het nieuwe besturingssysteem standaard met Night Shift uitgerust. Dit is een functie die net zoals f.lux ervoor zorgt dat je ’s avonds minder blauw licht te verwerken krijgt. Omdat veel mensen ’s avonds met de telefoon of tablet in bed liggen is dit een feature die wij wel kunnen waarderen. Night Shift bepaalt met behulp van geolocatie en tijdstip wanneer het de kleurtemperatuur van jouw beeldscherm zal aanpassen. Het is mogelijk om deze functie uit te zetten of te pauzeren, maar ook is het mogelijk om het voor programma’s waarbij kleurweergave essentieel is nooit in te schakelen.

 

Notes

Het notitieblokje van Apple krijgt een kleine update waarmee het mogelijk is om bepaalde notities te beveiligen. Zo kan je sommige notities privé houden en alleen openen met jouw touch ID. Handig als je zaken op je boodschappenlijstje hebt staan die niet door iedereen gezien hoeven te worden.

News

Ook Apple News heeft een makeover gekregen. Apple heeft het algoritme aangepast waarmee nieuws wordt gepersonaliseerd en hoopt zo relevantere content aan te kunnen leveren. Videos zullen direct in de applicatie afspelen en het nieuws wordt sneller binnengehaald als de app opstart. Op de iPhone is News nu ook in landscape mode te bekijken.

iOS 9.3 is per direct te downloaden voor de iPhone, iPad en iPod Touch

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters