Drie nieuwe functies Windows Phone 8 komen aan het licht

Windows Phone 8 zal volgens nieuwe bronnen een uitgebreide app voor datamanagement gaan krijgen. Daarnaast komt er ook diepe intergratie met SkyDrive en wordt IE10 cloud-based.

Microsoft insidger Paul Thurrott heeft in een blogpost wat meer informatie gegeven over nieuwe functies in Windows Phone 8. Thurrott is naar eigen zeggen al sinds december 2011 in het bezit van een document waarin de meeste functies van Windows Phone 8 beschreven staan. Tot nog toe heeft hij geen informatie daaruit laten lekken, maar aangezien het platform nu officieel bekend gemaakt is gaat hij de komende weken los met het geven van nieuwe details van het nieuwe platform.

In zijn eerste blogpost weet Thurrott al te melden dat Windows Phone 8 zoals verwacht een uitgebreide datamanager gaat krijgen. De app houdt angstvallig in de gaten hoeveel MB je verbruikt via Wifi en 3G en waarschuwt je als je bijna over het limiet heen bent. Daarnaast kan de app desgewenst ook mobielinternet afsluiten waar nodig. Een tweede belangrijke update is diepe SkyDrive intergratie. Zo zal het makkelijker worden om films, foto’s en andere content uit te wisselen met de computer en de Xbox 360. Daarnaast zal de app ook automatisch net geschoten foto’s en video’s kunnen uploaden naar SkyDrive.

Een derde belangrijke wijziging heeft met IE10 te maken, de nieuwe browser in Windows Phone 8. Volgens de bron zal de browser cloud-based gaan worden waardoor hij minder data opslurpt omdat Microsoft vooraf sites inlaad via haar eigen servers. Opera doet dit ook met haar Mobile browser en het nadeel hiervan is dat sommige sites er niet goed uit zien. Maar het aantal MB’s dat bespaard wordt is aanzienlijk.

Tot slot weet de bron ook te melden dat het syncen van je Windows phone 8-smartphone via een nieuwe app zal gaan. Dit zal draadloos via het wifi-netwerk gaan gebeuren en kan zelfs via 3G voor foto’s en andere bestanden. Hierdoor wordt het overbodig om Zune nog te gebruiken, daar waar Firmware-updates voortaan ook echt draadloos kunnen in het nieuwe OS.

Windows Phone 8 data manager 
PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters