Drie redenen om nu een Samsung Galaxy S7 te kopen – ADV

De Galaxy S7 is inmiddels al een paar weken in Nederland te koop en nieuwe vlaggenschepen zijn onderweg. Toch kan er maar één toestel de beste smartphone van het moment zijn. Wij nemen wat redenen met je door.

Misschien heb je de afgelopen weken al naar de Galaxy S7 prijzen gekeken, maar toch nog getwijfeld. Tijd om die twijfel weg te nemen, want als je op zoek bent naar een nieuw toestel dan zijn er eigenlijk maar weinig betere keuzes om te maken. Drie redenen waarom je eigenlijk niet om de Galaxy S7 heen kunt.

 1) AMOLED: het mooiste, scherpste, helderste… beste beeld

Als er één ding is waar ze goed in zijn bij Samsung, dan is het wel beeldschermen maken. De Galaxy S7 heeft een 5,2 inch AMOLED-scherm met een haarscherpe QHD-resolutie. Samsung gebruikt al jaren AMOLED, omdat deze beeldtechniek zo zijn voordelen heeft. Waar andere schermen vaak zwart beeld proberen na te bootsen met zwarte pixels, gaan bij de Samsung Galaxy S7 deze pixels gewoon uit. Zo krijg je écht zwart beeld, wat voor een beter contrast zorgt en gelijk energiezuiniger is.

Klinkt allemaal heel ingewikkeld misschien, maar het komt erop naar dat deze telefoon levendigere beelden biedt dan vrijwel alle andere smartphones. Leg de Galaxy S7 maar eens naast een ander toestel, en het valt je op hoe de kleuren haast van het scherm spatten. Het is zo helder dat het in de volle zon nog goed afleesbaar is, en zo kleurrijk dat elke foto er mooi uitziet.

 2) Dual-Pixel: kekke kiekjes onder alle omstandigheden

De camera is, na het scherm, zowat het belangrijkste onderdeel van een high-end smartphone. Dat een toestel krachtige hardware heeft is onderhand vanzelfsprekend. Al die hoge benchmarkscores geloven we wel, als onze favoriete apps maar soepel lopen. Dan liever een focus op de camera, want daar is doorgaans genoeg ruimte voor verbetering.

Samsung wist vorig jaar al een uitstekende camera neer te zetten met de Galaxy S6, maar met deze nieuwe telefoon overtreffen ze zichzelf. De Galaxy S7 maakt zeer goede foto’s en video’s in alle situaties, zelfs als je weinig licht hebt. De fabrikant gebruikt daarvoor een unieke Dual Pixel-sensor. Er zitten twee fotodiodes in elke pixel in plaats van één, wat betekent dat de S7 razendsnel kan scherpstellen: tot wel drie keer zo snel als veel concurrenten. Omdat het diafragma daarnaast vergroot is wordt er meer licht binnengelaten in de sensor. Zo heb je zelfs ’s nachts snel scherpe foto’s die er prima uitzien.

 3) Voor de concurrentie hoef je niet te vrezen

Een nieuwe smartphone vinden is zo gepiept tegenwoordig, want het aanbod is enorm. Althans, dat zou je denken. Want doordat het aanbod zo gigantisch is, is het soms moeilijk onderscheid te maken. Veel toestellen lijken op elkaar, zowel qua design als in de hardware die geboden wordt.

Ook de Galaxy S7 heeft een flink aantal concurrenten. De komende weken kunnen we nieuwe high-end smartphones verwachten van LG, Huawei, HTC en Apple. Samsung weet ze zowat allemaal te verslaan.

Pak de iPhone SE: lijkt leuk, zo’n kleine smartphone, maar het forse Samsung-scherm is een stuk scherper én helder. Van dat grote beeld van de Galaxy S7 kun je een stuk beter genieten: je staart je niet tureluurs op het kleine 4 inch scherm van die SE. En hoewel de HTC 10 en Huawei P9 officieel nog niet aangekondigd zijn, zullen deze fabrikanten aardig hun best moeten doen om Samsung te overtreffen. Daarmee lijkt Samsung verzekerd van de beste smartphone die deze maanden in de winkels verschijnt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters