Drie Samsung Android-telefoons vergeleken

Sinds de Android-roadmap van T-Mobile vorige week opdook, regent het Android-geruchten. Mobile-Review wil hier ook zijn graantje van meepikken en heeft een vergelijking tussen drie Android-toestellen van Samsung gepubliceerd, met daarin twee nog niet aangekondigde toestellen.

Vorige week lekte er een Android-roadmap van T-Mobile uit en sindsdien schieten de Android-geruchten als paddestoelen uit de grond. In die roadmap waren al twee nieuwe telefoons te zien, de Bigfoot en de Samsung Houdini. Aanvankelijk dachten we dat de Bigfoot een Samsung zou zijn, maar nadat er een nieuwe foto van het toestel was uitgelekt twijfelden we daaraan. Dit toestel met twee namen blijkt nu twee toestellen te zijn, waarvan de Bigfoot inderdaad een Samsung is. Wat de G1 v2 dan precies is, is niet duidelijk, maar het is niet hetzelfde toestel.

Mobile-Review noemt twee onaangekondigde Samsung Android-toestellen, namelijk de Bigfoot en de Samsung Spica. De Houdini komt niet naar voren in het artikel, maar wordt wel kort genoemd dus waarschijnlijk is dat wel een echt toestel. De Spica moet net als de Bigfoot en de Houdini in het derde kwartaal van dit jaar uitkomen volgens Mobile-Review. De i7500, Spica en Bigfoot verschillen niet erg veel van elkaar, maar om de verschillen toch even weer te geven heeft de site een mooie tabel gemaakt, die je hieronder kunt vinden. Het grootste verschil tussen de i7500 en die andere twee is dat de Spica en de Bigfoot op Android 2.0, met de codenaam Donut, draaien. Verder hebben de twee een wat slechtere camera.

De Spica moet helemaal in het low-end segment vallen, dat wil zeggen: low-end voor smartphone-begrippen. Daarnaast heeft het toestel geen uitgebreide geïntegreerde Google-services meer, zoals Vodafone al voorspelde.

Als interessantste feit wordt in het artikel gemeld dat Android 2.0 nog voor het eind van het jaar op de markt zal zijn. Dit systeem, met de codenaam Donut, zal voor producenten als Sony Ericsson, Motorola en Acer een erg belangrijke Android-versie zijn en het zal ook de eerste versie zijn waar veel toestellen op zullen draaien. Niet alle toestellen zullen van Cupcake naar Donut geüpdatet worden. Het enige Android 1.0-toestel, de T-Mobile G1, kreeg onlangs nog wel een update naar Cupcake. Hoewel het verschil tussen 1.0 en 1.5 niet zo groot was, zal de upgrade van 1.5 naar 2.0 wel aanzienlijk zijn volgens Mobile-Review. Versie 2.0 zal voor de basisfuncties heel wat updates brengen, waaronder een coverflow-achtige interface van de muziekspeler, zoals op het screenshot hieronder te zien is. Ook zullen vanaf versie 2.0 steeds meer aanpassingen van producenten doordringen, zoals Samsung’s TouchWiz-interface op de Spica.

Vergelijkingstabel Samsung Android 
Samsung Bigfoot spypic MR

 

Samsung Spica spypic MR

 

Android Donut screenshot

 

Android Donut screenshot

 

Android Donut screenshot

 

Bron: Mobile-Review

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters