Drie telco's schaffen BKR-registratie af

KPN, Vodafone en T-Mobile beƫindigen de samenwerking met het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Bij deze instantie wordt iedereen met een betalingsachterstand geregistreerd.

bkr logoDoel van die registratie is dat iemand die al in de schulden zit, geen nieuwe financiƫle verplichtingen aangaat die hij dan ook weer niet kan betalen. Maar het starre beleid van BKR leidt tot grote problemen.

Zo waren er in diverse consumentenprogramma’s de afgelopen maanden mensen te zien, die vanwege een oude schuld van een paar tientjes bij een telco (die al voldaan was) jaren later in problemen raakten. Ze konden bijvoorbeeld geen hypotheek afsluiten. BKR was niet van zins om de registraties aan te passen.

Dit vinden KPN, Vodafone en T-Mobile onwenselijk. Wanbetalers worden vanaf 1 januari 2011 niet meer geregistreerd bij het BKR. De telco’s hebben onderling wel een soort mini-BKR (Preventel). Zo voorkomen ze dat een wanbetaler bij KPN niet direct bij Vodafone kan worden aangesloten, of omgekeerd. Ook maken sommige telco’s al gebruik van andere kredietbeoordelingsburau’s.

Bron: Nuzakelijk

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters